Eski TMSF yöneticisi Güzeldülger: Türkiye’de yolsuzluk 4 yolla yapılıyor

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Boydak Holding’e Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu periyotta şirketin idare konseyi başkanlığını üstüne alan Abdullah Güzeldülger, Karar TV’de periyoda dair açıklamalarda bulundu. TMSF Tahsilat ve Finansman Dairesi Başkanlığı yaptıktan daha sonra Boydak Holding’in idare konseyi başkanlığına atanan Güzeldülger, bir süre evvel liderliğini Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’nden siyasete atılmıştı.

Güzeldülger, TMSF’ye geçmedilk evvel FETÖ ile iltisaklı şirketlere atanan kayyumlar içinde 100-150 şirketten maaş alanlar bulunduğunu, bir kayyumun 100-150 şirketten 5 bin lira maaş aldığını, TMSF’nin bu bireyle ilgili evrak hazırlayıp cumhuriyet savcılığına gönderdiğini lakin bir sonuç alınamadığını belirtti.

Güzeldülger’in öteki açıklamaları şu biçimde:

“Ben TMSF’nin nazaranvlendirmesiyle Boydak’a İdare Şurası Lideri olarak atandığımda, şirkete deneyimli bir CEO gönderilmesini beklerken Nurettin Canikli 30 yaşlarında deneyimsiz belinde silahlı birini gönderdi. Bu kişinin yolsuzlukları TMSF’de 4 yıldır soruşturuluyor fakat bir sonuç alınamıyor.

Yavaşçalar Balıkesir’de bir tank mermisi üreten, nitelikli bir fabrikaydı. Rastgele bir ilana çıkmadan Sarsılmaz Silah Sanayi Grubu’na bir bedel karşılığında el altından satıldı. TMSF tarihinde ben bu biçimde bir şey hatırlamıyorum .

Türkiye’de yolsuzluk 4 yolla yapılıyor.

Bunlardan biri vakıf ve dernekler üzerinde hazineye girmesi gereken paraların bloke edilerek vakıf ve derneklere yönlendirilmesi. Örneğin Kızılay’ın 30 milyon dolarlık bağışı.

-İkinci yolsuzluk yolu, ihalelerde rekabetsiz ortamlar oluşturuluyor. Pazarlık adabı ihale sistemiyle maliyetin olması gerekenden biraz daha üstte sayılar oluşuyor.

-Üçüncü yolsuzluk yolu, ihale ile yapılması gereken hizmet alımlarının kişi ve firmaya özel direkt kontrat yoluyla yapılması.

-Dördüncü yolsuzluk yolu, özelleştirme satışları ve büyük ihalelerle firma satın alımlarında, satıştan kısa bir süre daha sonra, gerçek alıcıya pay evre sistemi .”

“Sezgin Baran Korkmaz bana da geldi”

“Sezgin Baran Korkmaz bana gelip ‘Kelepir şirket var mı? Alalım’ dedi. Sezgin Baran Korkmaz 2. Reza Zarrab hadisesi olacak.

Sezgin Baran Korkmaz’la konuşunca 5 dakikada sahtekar olduğunu anladım. Koskoca Cumhurbaşkanının etrafındaki beşerler bunun ne olduğunu bilmiyor mu?

Bugün Türk Telekom’u yöneten şahıs, Turkuvaz Grubu’nun reklam işlerinden sorumlu, ömründe bir tane elektronik devre görmemiş şahıstır.”

Yatırım tavsiyesi içermez.