Ertuğrul Doğan: ‘2010-11’de kazandık, kupayı alamadık’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili kulübün Türk futbolundan alacağı olduğunu belirterek, hesabı bu yıl görmek istediklerini söylemiş oldu.

Trabzonspor Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, yeni devir amaçlarını, projelerini ve hayallerini TSYD Trabzon Dergisi’ne anlattı. Aileden kaynaklı Trabzonsporlu olduğunu aktaran Doğan, çocukluğundan bu yana Trabzonspor ile büyüdüğünü lisana getirdi.

Doğan, “Trabzonspor’la bizim buluşmamız temelden, ailemizden kaynaklı. Dayılarım (Bülent, Coşkun ve Güngör Şahinkaya) Trabzonspor’da futbol oynadı, yöneticilik yaptı. Haliyle ailenin içerisinde, fazlaca erken yaşlarda Trabzonspor ile tanıştım. Trabzonspor’un soyunma odasında büyüdüm diyebilirim. Apartmanda Trabzonspor’dan öteki konuşulan bir şey olmazdı güya. En son Güngör dayımla yaşanan şampiyonluğu hatırlıyoruz hayal olarak. Bu ekiple yatıp bu kadroyla kalktık, onunla keyifli olduk, üzüldük, hayaller kurduk daima. Bu yaşa geldik, bu durum hiç değişmedi” dedi. İşte Doğan’ın açıklamaları:

“2010-11’DE KAZANDIK AMA…”

“İnşallah bu sene taraftarımızın da yıllardır istediği şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. 2010-11’de kazandık ancak kupayı alamadık. Bu sefer kupayla taçlandırmak istiyoruz. Tüm uğraşımız, çalışmamız bu tarafta. Kendimizi her türlü gelişmeye nazaran hazırladık, ona bakılırsa de takımımızı oluşturduk. Devre içinde da ekibi güçlendiriyoruz. Hocamızın her istediği oyuncuyu alacağız. İnşallah topluluğumuzla, taraftarımız ve basınımızla bütünleşerek bu maksada ulaşacağız.”

“FAZLA RÖPORTAJ VERMİYORUZ ÇÜNKÜ…”

“Bizim insanımızın yapısı gereği aslına bakarsanız hayli coşkulu ancak dengeyi bozmamaya dikkat etmeleri gerekiyor. Tek tek, maç maç bakıp işin sonunu görmemiz lazım. Daha evvel Trabzonspor şampiyonluğa giderken biroldukça kere fazlaca badireler yaşadık. Biz de liderimizle bunları ayrıntılıca inceledik, üzerinde epey önemli çalıştık. Ne oldu, ne bitti, ne üzere yanlışlıklar oldu, yinelamamamız gerekir. O yüzden çok istikrarlı ve sözleri de tek tek seçerek konuşuyorum. Çok fazla röportaj vermememizin ana sebebi de bununla alakalı. Sizlerin de bizleri anlayışla karşılamanızı bekliyorum. Zira bizim de aklımızdaki tek şey o; yani kentin konsantrasyonunu epey artıracak yahut kaybettirecek rastgele bir şeye niçiniyet vermemek.”

“HESAPLARIN HEPSİNİ BU YIL GÖRECEĞİZ”

“Baştan beri söylüyorum, liderimiz da, hocamız da söylüyor. Maç maç gitmek lazım, 3 puan 3 puan bakmak lazım. hiç bir şey almış yahut kazanmış değiliz. Daima birlikte dikkatli ve sağduyulu olmalıyız. Üzerimize düşen tüm destekleri devre içinde takıma katacağız. daha sonrasında eti senin kemiği benim. Hocamız bu işin üstesinden gelecektir. Onun da başından hayli değerli kasvetler geçti. Hak etmediği şeyler yaşadı. Biz de hak etmediğimiz şeyler yaşadık. Hocamızın geldiği vakit söylemiş olduği üzere ikimizin de Türk futbolundan alacağı var ve ikimizin de birbirimize katacağımız epey şey var. Trabzonspor da alacak, hocamız da alacak hak ettiklerimizi. Bu hesapların hepsini inşallah bu yıl goreceğiz.”

“BEN DE KİMİ ŞEYLERİ SÖYLEYECEĞİM”

“Ben yöneticiliği bırakmayacağım. Şayet ki o hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşırsak çabucak yeni amaçların peşine koşmak istiyoruz. Lakin burada liderimizin ve hocamızın daha evvel açıklamaları var. Bu mevzu hakkında, ben de birtakım şeyleri söyleyeceğim. Doğal ki kentimizin heyecanını anlıyoruz. Gerçi biz de heyecanlıyız. Her gün puan durumuna biz de bakıyoruz. Ancak o yanılgıya düşmemiz, insanların ‘olduk’ hissine kapılmasına müsaade vermememiz lazım. Burada en kıymetli sorumluluk da basına düşüyor, bu dengeyi epey güzel sağlaması lazım. Taraftarımıza hak veriyoruz, insanların yıllardır beklediği kupa hasreti var. ötürüsıyla her insanın birbirine yardımcı olması lazım. En başta taraftarımızın, her zamanki üzere bir daha grubuna tam manasıyla sahip çıkması lazım.”

“ABDULLAH HOCA YÜREĞİNİ KOYDU”

“O gün de tıpkı şeyi düşünüyordum, bugün de tıpkı şeyi söylüyorum. Bir kere bu benim takip ettiğim lakin liderimizin, idaremizin onayıyla gerçekleşen bir müddetç. Ben yalnızca nazaranvlendirildim. Hocamızın esasen mesleği hakkında konuşmanın manası yok. Kendini, rüştünü her tarafıyla ispat etmiş, teknik-taktiğin haricinde insani taraftan de fazlaca pahalı biri. O Trabzon’da çalışmaktan, biz de onunla çalışmaktan memnunuz. Takımı ile bir arada yüreğini ortaya koydu, taraflı tarafsız her kısmın alkışlayacağı bir grubun oluşmasında kıymetli rol oynadı. Trabzonspor, onunla eski ruhunu yakaladı. İnşallah bu büyük öykünün sonunda topluluğumuzun hasreti sona erecek.”