Ergin Ataman: Mesleğimin tahminen de en yakıcı, ağır mağlubiyeti!

Atletizm

Global Mod
Global Mod
EuroBasket 2022 Son 16 Çeşidi maçında Fransa’ya yenilen A Ulusal Basketbol Grubu’nun başantrenörü Ergin Ataman, müsabakanın akabinde değerlendirmelerde bulundu.

A Erkek Ulusal Ekibimizin FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası son 16 çeşidinde Fransa’ya 87-86’lık skorla mağlup olduğu müsabakanın akabinde A Erkek Ulusal Kadro Başantrenörü Ergin Ataman ve A Erkek Ulusal Grup oyuncusu Buğrahan Tuncer karşılaşmayı kıymetlendirdi.

Maç boyunca fevkalade çaba ettiklerini söyleyen Ergin Ataman, “Bu maçın değerlendirmesini yapmak hayli güç. Basketbol tuhaf bir oyun. kimi vakit fazlaca büyük mutluluklar kimi vakit de bu derece acı verici yenilgi yaşıyoruz. Benim mesleğimin tahminen de en can yakıcı, en ağır yenilgisi bu. Türk halkına bu galibiyeti vermeye fazlaca yakındık. Maç boyunca dayanılmaz gayret ettik. 2019 yılında oynanan ABD maçında da birebiri olmuş. Kısmetsizlik mi, becerisizlik mi, çok heyecan mı deriz… Basketbol bu biçimde bir oyun. ‘Kazandım’ derken bir anda turnuvadan eleniyorsun.” tabirlerini kullandı.

A Erkek Ulusal Grup oyuncusu Buğrahan Tuncer ise, “Konuşacak epey fazla bir şey yok. Bu durumun birebiri ikinci kere oluyor. Hocanın 26 yıllık mesleği var. Benim daha az… bu biçimde bir maç hatırlamıyorum. bir daha imkansızı başardık. 9 saniyede, tahminen de 10 sayı farkla kazanacağımız maçı uzatmada kaybettik.” halinde konuştu.