Erdoğan’dan doğalgaz artırımı açıkalaması: Muştuyu vereceğiz, biraz sabır

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 yıl ortasında milletimizin teveccühüyle bugünlere geldik ve rastgele bir ezayı yaşamadan daima artarak devam eden bir hizmet yolumuz oldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar’ın ‘Güven Mektubu Takdim Töreni’ öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, AK Parti iktidarının 19. yıl dönümüne ait yaptığı açıklamada şu tabirleri kullandı:

“19 yıl içiresinde hamdolsun milletimizin teveccühü ile bugünlere geldik. Rastgele bir ezayı yaşamadan ülkemize hizmet yolunda daima artarak devam eden bir hizmet yolumuz oydu. Ülkemizin dört bir yanını biz alt yapı üst yapı hizmetleri ile donattık. Bu hizmet yarışımız daima devam ediyor. Bu mevzuda da asla fire vermedik.”

Bu süreç ortasında yalnızca Türkiye ortasında değil, dünyanın değişik ülkelerinde de hizmet yarışını devam ettirdiklerinin altını çizen Erdoğan, “Gördüğünüz üzere biz kıtaları dolaşıyoruz. Afrika’nın 52 ülkesini dolaştım, Amerika’nın, Latin Amerika olsun buralara defaatle dolaştım. Bunları dolaşırken daima olarak ülkemizin iletisini taşıdık. Tanınmayan ülkemizi buralara tanıttık. Hala da bu tanıtma süreci devam ediyor” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında açılan Türkevi’nin üzerinde duran Erdoğan, “BM’nin tam karşısında Türkevi’ni 4,5 yılda bitirmiş olmamız, oraya bu biçimde bir markayı kurmuş olmamız, bizim için değil, bizden daha sonra gelen jenerasyonlar için değerli bir marka olacak. Bütün bunlar bizden epey bizden daha sonra gelecek jenerasyonlar için de bir abide olacak” biçiminde konuştu.

DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

Türkiye’ye 19 yılda yapılan hizmetlerin kimilerinden örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçte Türkiye’nin biroldukca düşünceyi atlattığını söz ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Karadeniz’de doğal gaz olayı ile ilgili attığımız adımı neticelendirdiğimiz anda, doğal gazı çıkarmaya başladığımız anda inşallah muştuyu vereceğiz. Biraz sabır. Oradan doğal gazı çıkarttığımız anda yalnızca devletin kasasına girmeyecek, beraberinde vatandaşımızın da kasasına girecek.”

HAVALİMANI SAYIMIZI 56’YA ÇIKARDIK

“26 olan havaalanı sayımızı 56’ya çıkardık. Artık benim ülkemde üniversite olmayan vilayet yok. Hastanelerimize bakıyorsunuz, kent hastaneleri ile her yeri donattık. Koronavirüs periyodunda bu hastanelerle biroldukca ezayı aştık.”

3 KASIM PAYLAŞIMI

Öte yandan Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’nin iktidara gelişinin 19’uncu yılını kutladı. Erdoğan iletisinde, “3 Kasım 2002’den beri yaptığımız üzere, millete hizmet yolunda durmaksızın çalışmaya ve milletimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Yatırım tavsiyesi içermez.