Erdoğan sert çıktı: Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum

Mihriban

Global Mod
Global Mod
2021 İlim Yayma Mükafatları Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu sözleri kullandı:

Tarih, kendini dünyanın ve insanlığın hakimi sanan birçok kudret budalasının hüsranına şahitlik etmiştir. Bugün o kifayetsiz muhterislerin isimlerini kimse hatırlamıyor. Günümüzün zalimlerinin sonu da farklı olmayacaktır. Global idare ve iktisat sisteminde bir müddetdir esasen yaşanmakta olan sancılar salgınla birlikte hızlanmıştır.

Eğitimi hayatın merkezine yerleştirmemiz kural. İlme sırtımızı döndüğümüz devirlerde medeniyetimiz irtifa kaybetti.

Darbecilere karşı verdiğimiz uğraş, özgürlüğümüze, haysiyetimize sahip çıkma uğraşıdır.

Artık Türkiye global krizlere karşı bu derece sağlamsa, gerisinde kuvvetli bir altyapı var.

‘Faiz zengini daha varlıklı, yoksulu daha yoksul yapar kararı o denli kolay bir karar değil’

Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede kıymetlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden öbür bir şey beklemeyin. Bir müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Karar bu. Faiz zengini daha varlıklı, yoksulu daha yoksul yapar. kararı o denli kolay bir karar değil.

Amerika’ya bakın, durum felaket.

Attığımız adımlarla faizi de, enflasyonu da.. Hatırlayın 6 sıfırı attığımda Taksim meydanında anırırım diyen köşe muharrirleri birebir şeyleri artık de söylüyor. Anırdılar mı? Ancak bunlar hala köşe müellifi.

Türkiye büyüyor. Kimse bu büyümeyi konuşmuyor. Meşakkatler var, ancak unutmayın ki Allah’ın yardımı ve milletimizin ferasetiyle bu uğraştan de alnımızın akıyla çıkacağımızdan ben kuşku duymuyorum.

‘Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum’

Çekilme yok. Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum. Tek bakılırsaviniz var, yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz evvel onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın, bizimle uğraş edemezsiniz. Sizin cinsinizi de, cibiliyetinizi de çok düzgün biliyoruz. Sizin derdiniz öteki. Biz vatan sevgisi ile millet sevgisiyle yürüyoruz, siz ise sanki bu hükümeti nasıl çökertir de isteyeceğimiz, sömüreceğimiz bir hükümeti bir idaresi iş başına getirtiriz bunun için gayret ediyorsunuz. Bu millet size bu fırsatı vermeyecek.

Son 19 yıldır attığımız her adımda önümüze çıkartılan pürüzlerin gerisindeki saik her neyse, bugünlerde yaşananların niçini de birebirdir.

İktisatta bir kural vardır, dere yatağında akar. Bizim de şu anda takip ettiğimiz yol budur.

‘Pazartesi’den itibaren finans dünyasında önemli dertler yaşanacakmış, bunu lakin ihanet ortasında olanlar söyler’

Cuma gününden beri bir dedikodudur almış başını gidiyor. Pazartesi’den itibaren finans dünyasında önemli kahırlar yaşanacakmış. Bunu lakin ihanet ortasında olanlar söyler. Biz nasıl ayakta dimdik duracağız demiyor, pazartesiden itibaren bu cins ıstırapların olacağından bahsediyor. Bunlar bununla birlikte keramet ehli galiba. Merak etmeyin, bu biçimde bir durum kelam konusu değil. Biz dimdik ayaktayız.

‘Bizim kasamız boş değil, elhamdülillah. Kasa mevcudumuz çok iyi’

Artık bir daha hamd olsun 100 milyar doların üzerine döviz rezervimiz çıkmış vaziyette. Toparlayacağız. Herbiçimde George, Hans, gelip Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, biz. Bizim kasamız boş değil, elhamdülillah. Kasa mevcudumuz çok düzgün.

Denetimli kambiyo rejimi üzere zırvalıkları gündeme getirenleri de asla temiz görmüyoruz.

Yatırım tavsiyesi içermez.