Erdoğan, muhalefeti suçladı: Fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak ıstırabı, Türkiye en az etkilenen ülkelerden biri

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti, hayat pahalılığı konusunda “felaket tellalığı” yapmakla suçladı ve “çoğunun mevsim tesirinden kaynaklanan istisnai durumlar” olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nden Antalya’daki Phaselis Tüneli açılışına görüntü konferansla katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada hayat pahalılığı ve iktisat hakkında konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin siyasi olarak yakın tarihinin en prestijli pozisyonunda olduğunu savunurken, “Ekonomide de hamdolsun üretim tarafınca işler çok güzel gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda amaçlarımıza ulaşmamızın önünde hiç bir mahzur kalmayacak” diye konuştu.

Erdoğan, “İsteyen her insanın çalışacak işi vardır. Devletimiz, muhtaçlığı olan her insanın yanındadır” tabirini kullandı.

Erdoğan, şunları söylemiş oldu:

“Akdeniz kıyı yolu üstündeki bu tünel Antalya’nın, batısındaki ilçeleriyle ulaşımına büyük kolaylık sağlayacaktır.

bu biçimdece Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan üzere ilçelerimizin Antalya kent merkeziyle irtibatı daha süratli ve inançlı hale gelecektir.

Bu tünel ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlayacak.

Tünelin inşasında emeği geçen yüklenici firmaları şahsım ve milletim ismine tebrik ediyorum.

Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği büyük kalkınma atılımı yardımıyla, kentlerimizin her biri cumhuriyet tarihinde yapılanlarının toplamının 5-10 katı hizmetlere kavuşmuştur.

Eser ve hizmet siyasetimizin en somut ve iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırma gelmektedir. Ülkemizin dört bir yanını bölünmüş yollarla, otoyollarla, yenilediğimiz ve inşa ettiğimiz tren ve havalimanları ile donattık.

Ulaştırma ve haberleşme 2053 vizyonu ile ülkemizi 30 yılda çıkartacağımız seviyeyi de paylaştık. Salgın ve savaş krizlerinin ortasında yatırımı ile istihdamı ile üretimi ve ihracatı ile büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızın, geçtiğimiz 20 yılın eseri işte bu altyapıya borçluyuz.

Öteki ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamacakları işleri biz fazlacatan bitirdik ve gözümüzü daha büyük amaçlara diktik. Altyapıları eskiyen, yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerle gelen birçok alanda da onları geçecek imkanlara sahibiz. Bu avantajı en hoş biçimde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 iktisadından biri hale getirmekte kararlıyız.

Zahmetsiz rahmet olmayacağının şuuruyla; bugün yaşadığımız ezaları, önümüzdeki devirde kavuşacağımız büyük ve kuvvetli Türkiye’nin bedeli olarak görüyoruz. Bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, birlikteliği, kardeşliğidir. Bu uhuvvet iklimini kimsenin bozmasına müsaade vermez, 2023 amaçlarımıza odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak önümüzde durabilecek hiç bir güç yoktur.

Bu hakikatlerin yalnızca biz değil rakiplerimiz de farkında. Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar.

Dünyanın tamamında daha ziyadesiyle yaşanan meşakkatleri, güya yalnızca Türkiye’ye mahsus üzere göstermeye çalışanların bilhassa niyeti, milletin sıkıntısını lisana getirmek değil global senaryoların borazanlığını yapmaktadır.

Altını çizerek yenidenlıyorum, güçten besine, madenlerden teknoloji mamüllerine kadar bir epey alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak külfetlidir. Hatta Türkiye, üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu düşünceden en az etkilenen ülkelerden biridir.

Milletimden birçok da mevsim tesirinden kaynaklanan istisnai durumları felaket tellallığının gereci haline dönüştürmeye çalışanlara prestij etmemesini istiyorum.

Hamdolsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir.

İsteyen her insanın çalışacak işi vardır. Devletimiz, muhtaçlığı olan her insanın yanındadır.

Türkiye siyasi olarak, yakın tarihinin en prestijli pozisyonundadır. İktisatta de hamdolsun üretim tarafınca işler çok yeterli gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda amaçlarımıza ulaşmamızın önünde hiç bir mani kalmayacak.

Açılışını yaptığımız her eser bu doğrultuda atılmış bir adım.”

Yatırım tavsiyesi içermez.