Erbil Bozkurt: ‘Acun Ilıcalı yardımıyla Hull kenti futbolu bir daha sevecek’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Uzun yıllardır İngiltere futbolunun ortasında yer alan ve QPR’da kaleci antrenörlüğü yapan Türk çalıştırıcı Erbil Bozkurt, Acun Ilıcalı’nın Ada futboluna girişi ve Türkiye’deki kaleciler hakkında kıymetli kelamlar sarf etti.

İngiltere Championship ekiplerinden QPR’da kaleci antrenörlüğü yapan Erbil Bozkurt, Sözcü Spor’a özel açıklamalar yaptı.

Acun Ilıcalı’nın ekibi Hull City ile tıpkı ligde yer alan QPR, son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle bir daha Premier Lig’e yükselme konusunda değerli bir avantaj yakaladı. Ligde oynadığı son 4 maçını kazanan QPR, 47 puanla 4. sırada yer alıyor ve başkanla içinde 10 puan fark var. 2018’den beri QPR’da kaleci antrenörlüğü yapan Erbil Bozkurt, Acun Ilıcalı’nın İngiltere’den bir kadro sahibi olmasının yarattığı tesirleri ve gelecekle ilgili planlarını anlattı.

Türkiye’de son devirde isminden kelam ettiren kaleciler hakkında da konuşan Erbil Bozkurt, değerli sözler kullandı.

• birinci vakit içinderda; mesleğinize nasıl başladınız ve QPR’a geliş serüveniniz nasıl oldu?
“Antrenörlük mesleğime 2015’te Doğu Londra gruplarından Leyton Orient altyapısında başladım. Faal olarak 2015’te başladım fakat kaleci antrenörlüğü her vakit aklımda olan bir şeydi, hatta Birinci antrenörlük evraklarımı faal futbol mesleğimi bitirmeden genç yaşlarda başlamıştım. QPR’a geliş süreci epey çabuk oldu, 2018’de kulüp U23 grubuna kaleci antrenörü arıyordu ve benimle temasa geçildi. Benim için de natürel ki epeyce kolay bir seçenek oldu, iki sene U23 grubuyla çalıştıktan daha sonra, son iki buçuk yıldır A kadroda Championship’te çalışıyorum.”

• Uzun müddettir QPR’da nazaranv alıyorsunuz, Türkiye’ye dönmeyi ya da Avrupa’da diğer gruplarda nazaranv almayı planlıyor musunuz?
“Bir gün Avrupa’nın diğer ülkelerinden teklif gelirse değerlendirebilirim. aslına bakarsanız İngiltere üzere bir futbol ülkesinde çalışıyorum ancak diğer bir lisan öğrenmek için yahut kaleciliğe diğer bir açıdan bakmak için ileride olabilir. Bunu vakit ve şartlar gösterir.”

“ACUN ILICALI SAYESİNDE…”

• Acun Ilıcalı’nın satın aldığı Hull City ile rakipsiniz. Bir Türk iş beşerinin İngiltere’de ekip almasını nasıl değerlendirirsiniz?
“Bence hem Hull City futbol kulübü tıpkı vakitte Hull kenti için epey büyük bir kar. Hull kenti son senelerda futbola küsmüş bir durumda ve yeni bir başlangıç ve hava eminim kenti yükseltecek ve heyecan getirecektir. Acun Ilıcalı yardımıyla eminim Hull futbola olan sevgisini tekrar kazanacaktır. Son iki aydır Hull City taraftarları maçlarında Türk bayrakları sallıyorlar ve İngiltere’de doğmuş büyümüş, İngiliz futbol kültürüyle büyümüş birisi olarak bu da alışılmış ki fazlaca hoş bir şey.”

“HULL CITY’DEN TEKLİF GELİRSE…”

• Hull City’den teklif gelmesi halinde kıymetlendirir misiniz?
“Öyle bir teklif geldiği biçimde alışılmış ki değerlendiririm. bu biçimde tekliflerin gelmesi her profesyonel insanı gururlandırır ve memnun eder. Şu an için konuşmak fazlaca erken olur, kulübümde birlikte çalıştığım şahıslar oyuncular ve vazifemden mutluyum. Lakin Türk bayrağının olduğu bir yerde değerlendirmemem yanlış olur.”

UĞURCAN, ERSİN VE ALTAY

• Son devirde Türk futbolunda hayli değerli kaleciler yetişti. Ersin Destanoğlu, Altay Bayındır, Uğurcan Çakır üzere isimler. Bu genç kalecilerin Avrupa’da kıymetli işler yapabileceğini düşünüyor musunuz?
“Avrupa’nın üst seviye liglerinde oynayabileceklerine inanıyorum. Gerçek vakitte gerçek gruba gitmeleri meslekleri için epey kıymetli. Bu onların La Liga yahut Premier Lig’e direkt gitmeleri gerektiği manasına gelmemesi gerekiyor. Tahminen daha da yeterli olmaları ve gelişmeleri için evvela Avrupa’nın diğer liglerinde oynamaları gerekebilir. Bu onların Avrupa’da ne kadar oynamak İstediklerine bağlı. Değerli olan gittikleri kulüpte devamlı oynayıp gelişmeleri.”

“BAZI FEDAKÂRLIKLAR GEREKEBİLİR”

“Bunun için kimi fedakârlıklar da gerek olabilir, hem kulüplerinden hem kendilerinden. Bu fedakârlıklar en yeterli meselai Kayserispor ve Doğan Alemdar gösterdi. Üçü de uzun yıllar ülke futbolumuza katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Umarım bir gün Avrupa’ya masraflar hem ülkemizi temsil etmek ismine. tıpkı vakitte kendilerini daha da epey geliştirmeleri için. bu biçimdece öteki genç kalecilerimize yol açmış ve göstermiş de olurlar.”

• Türkiye’de çalışma planlarınız var mı? şimdiye kadar hiç bir teklif aldınız mı?
“Şimdiye kadar teklif almadım lakin ilerde ne olacağı aşikâr olmaz, futbolda kimi şeyler epeyce çabuk değişebiliyor. Kulüpler seviyesinde çalışma şu basamakta Ön planlarım da değil fakat ulusal kadrolardan teklif gelirse kalecilerimize ve antrenörlerimize yardım ve katkı sağlamak isterim. Ülkem ismine çalışmaktan memnunluk duyarım.”

• Bu dönem QPR üst sıraları zorlayan bir performans sergiliyor. Premier Lig için umutlu musunuz yoksa çabucak hemen erken mi?
“Takım olarak umutluyuz. Amacımız Premier Lig’e çıkmak. Uygun bir oyuncu kitlemiz var. Genç, ferdi yetenekli ve düzgün meslek yapmış ligi tanıyan deneyimli oyuncularımız var. Dönemin birinci yarısında yeterli sonuçlar aldık ve dönemin ikinci yarısında daha da güzel olmaya çalışacağız. Gayemiz birinci altıda kalıcı olmak ve Play-Off’lara kalabilirsek her şey olabilir. Keyif veren ofansif futbol oynuyoruz, bu dönem olmaması için hiç bir niye yok.”