Edgar Ie: çabucak hemen bir kupa kazanmış değiliz

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor’un savunma oyuncusu Edgar le, çabucak hemen şampiyon olmadıklarını belirterek, “Aynı biçimde devam ederek bütün amaçlarımıza ulaşabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Fraport TAV Antalyaspor ile hafta sonu deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor’da Edgar le basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bordo-mavili futbolcu, yeterli maçlar çıkararak buraya kadar geldiklerini belirterek, “Saha içi ve haricinde arkadaşlık olarak baktığınızda çok güzel bir durumdayız. Bundan da hepimiz memnunuz. Çalışmamızın karşılığını alıyoruz. Trabzonspor’a baktığımızda geleceği olan bir grup görüyorum. Zira hem sahanın ortasında tıpkı vakitte sahanın haricinde taraftarların beraberliğini görüyorsunuz. Ve insanların bizi nasıl desteklediğini görüyoruz. Tıpkı biçimde devam edersek dönem sonunda bütün amaçlarımıza ulaşabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

27 yaşındaki oyuncu futbol hayatında Barcelona’da forma giyen Pique’yi örnek aldığını tabir ederek, “Ben de genç bir oyuncu olarak oraya transfer olduğumda her gün nasıl çıkış yaptığını, topla nasıl oynadığını ya da nerede ve nasıl konum aldığına dair her vakit ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Onu takip etmeye çalıştım. Örnek olarak kendime her vakit Pique’yi aldım” dedi.

“HENÜZ BİR KUPA KAZANMIŞ DEĞİLİZ”

Bordo-mavili kadronun ligde başkan durumda bulunmasının rehavete yol açmaması gerektiğinin de altını çizen Edgar, “Bugünden şampiyon olarak gösterilmemiz tahminen kasıtlı da olabilir. Zira çabucak hemen ligin birinci yarısı bile tamamlanmadı ve oynanacak hayli maç var. Biz de bizimle ilgili söylenen şeyleri görüyoruz. Tahminen maçları kazanıyoruz lakin çabucak hemen bir kupa kazanmış değiliz. Düzgün gidiyoruz, tahminen bu biçimde gitmeye devam edeceğiz ve bunun için çalışıyoruz. Lakin şu an için hiç bir şey bitmiş değil. Onun için rehavete girmeden maçları kazanmaya devam etmek istiyoruz” halinde konuştu.

“VITOR İLE GÜZEL ANLAŞIYORUZ”

Savunmada Vitor Hugo ile yeterli anlaştığını söz eden Edgar, “Vitor ile hem güzel bir arkadaşlığımız var tıpkı vakitte lisan olarak birbirimizi anlayabiliyoruz saha içerisinde. Maçlara çıktığımızda bütün kadro arkadaşlarımız üzere üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Emelimiz grubumuza en düzgün biçimde faydalı olabilmek, biz de Vitor’la onu yapmaya çalışıyoruz” biçiminde konuştu.

“BÜTÜN ODAĞIM TRABZONSPOR’A YÖNELMİŞ DURUMDA”

Ocak ayında düzenlenecek Afrika Kupası için ulusal gruba gidip gitmeyeceği tarafındaki soruya da Edgar, “Biz anı yaşamaya çalışıyoruz. Gün gün, maç maç bakmaya çalışıyoruz. Benim de bütün odağım Trabzonspor’a yönelmiş durumda. Önümüzdeki bir daha sonraki maçı düşünüyorum. Ulusal Grup tahminen biraz ondan sonrasında gelecek bir konu” karşılığını verdi.

“HOCAMIZLA ÇOK YAKIN BİR BAĞLANTIMIZ VAR”

Edgar, Teknik Yönetici Abdullah Avcı ile yeterli bir bağlantısının bulunduğunu anlatarak, “Hocamızla fazlaca yakın bir irtibatımız var. Hocamız isteklerini direkt olarak bize söz edebiliyor. Biz de saha içerisinde hocalarımızın isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 1.5 yıldır Vitor’la birlikte oynuyoruz. Saha içine çıktığımızda kim oynarsa oynasın herkes hocamızın isteklerini yerine getirmeye ve ekip ortasında elinden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyor” dedi.

“FUTBOL ASLINDA ESKİSİ ÜZERE TEK İSTİKAMETLİ DEĞİL”

“Futbol aslında eskisi üzere tek istikametli bir oyun değil” diyen Edgar le, “Eskiden savunma oyuncularından beklenen, topu aldıklarında topu ileri vurmalarıydı. Lakin günümüze geldiğimizde farklı bir futbol görüyoruz. Zira savunma oyuncularından başlayan bir hamle tertibi var. Savuma oyuncusu güzel bir top çıkarabilirse ve o topu yeterli kullanabilirse öndeki oyunculara yardımcı olabilmeye çalışıyor ve en âlâ biçimde de yardımcı oluyor. Evvelce baktığınızda yalnızca öne hakikat vurulan, uzun topla oynanan oyun vardı. Bugün ise savunma oyuncularının topla daha âlâ olduklarını ve topla daha uygun bağlantı kurabildiklerini görüyoruz. Ben futboldaki değişimi buna bağlıyorum. Artık savunma oyuncuları en az ön taraf oyuncuları kadar topla güzel olmak zorundalar” diye konuştu.

“SÖZLEŞMEMİN DEVAM ETMESİNDEN BEN DE MEMNUN OLDUM”

Bordo-mavili futbolcu, dönem sonu sona erecek olan kontratının yenilenmesinin kendisini de memnun edeceğini söz ederek, “Sözleşmemin devam etmesinden ben de keyifli olurum. Zira burada memnunum. Fakat ben aslında anı yaşamayı yeğleyen biriyim. Tabi ki keyifli olduğunuz yerde devam etmek istersiniz. Lakin evvela şu ana bakalım, dönem bittiğinde gelecekte neler konuşulur, gelecek geldiğinde daima birlikte oturur konuşuruz bunu” açıklamasını yaptı.

“DEPLASMAN MAÇLARI KATİYEN KOLAY OLMAYACAK”

Edgar, futbolun taraftarlarla bir arada daha da hoş olduğuna vurgu yaparak şunları söylemiş oldu:

“İki yıllık pandemide maç oynamak hayli kolay değildi. Zira taraftarlarla oynadığınızda motivasyonunuz ister istemez artıyor. İşinizi daha düzgün yapmaya çalışıyorsunuz. Tabi ki işinizi her vakit âlâ yapmak zorundasınız. Fakat taraftar takviyesi olduğunda gerinizde size inanan ve sizi destekleyen beşerler olduğunu gördüğünüzde işinizi hayli daha düzgün ve epey daha yüksek motivasyonla yapabiliyorsunuz. Deplasman maçlarında tabi ki artık baskı daha epey olacak üzerimizde. Zira başkan kadro Trabzonspor’u herkes yenmeye çalışacak. Bunun farkındayız ve her gittiğimiz deplasmanda bunu aslına bakarsanız hissediyorsunuz kesinlikle bir biçimde. Lakin deplasman maçlarında ya da iç saha maçlarında nerede oynarsak oynayalım taraftarımızın takviyesini her vakit görüyoruz. Bilhassa iç saha maçlarını oynadığımızda burada oynamak olağanüstü bir his. Zira size inanan, sizi destekleyen insanları gördüğünüzde ve her şeyden öte sizi seven insanların gözünde o duyguyu gördüğünüzde daha fazlasını yapmak istiyorsunuz, elinizden gelenin de tahminen fazlasını yapmaya çalışıyorsunuz. Bu da sizi ayrıyeten motive ediyor. İç saha maçları o yüzden bizim için hayli daha değerli olacak bu sene. Zira deplasman maçları katiyetle kolay olmayacak. Zira ligin ikinci yarısına çıktığımızda herkes önder grubu yenmeye çalışacak. Bu açıdan iç saha maçlarının hepsini kazanmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Deplasman maçlarından da alabildiğimiz en güzel puanı alabilirsek aslına bakarsan maksadımıza de ulaşırız diye düşünüyorum.”