ECA’dan Ukrayna’ya 1 milyon Euro yardım

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) Viyana’daki Genel Kurulu’nda konuşan Nasser Al-Khelaifi, Ukrayna’ya 1 milyon Euro takviyede bulunacaklarını deklare etti.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Genel Heyeti bugün Viyana’da toplandı. UEFA Lideri Aleksander Ceferin, Avrupa futbolunun 246 kulübünün temsilcileriyle birlikte görüşmede hazır bulundu.

Avrupa Komitesi Lider Yardımcısı Margaritis Schinas (Süper Lig projesi zıddı görüşlerini içeren bir görüntü bildiri gönderdi), IOC Lideri Thomas Bach (video bildiri usulü ile ECA’yı destekleyen bir konuşma yaptı), CONMEBOL Lideri Alejandro Dominguez, CAF Lideri Patrice Motsepe dahil epey sayıda üst seviye yönetici birinci defa ECA Genel Konseyi’ne katıldı. Avrupa liglerinin CEO’ları, Michael Ballack üzere efsane futbolcu ve ünlü teknik yöneticiler de görüşmede dikkat çeken başka isimlerdi.

ECA’dan UKRAYNA’YA 1 milyon Euro’luk bağış

Katar Spor Yatırımcılık Lideri Nasser Al-Khelaifi, Ukrayna’ya 1 milyon Euro takviye vereceklerini söz ederek, “Bugünün Avrupa’sı, altı ay evvel Cenevre’de buluştuğumuz günlerdeki Avrupa’dan epeyce daha farklı görünüyor. Şiddetli günlerden geçiyoruz. Ukrayna halkına yönelik taarruzlardan hüzün duyuyoruz ve barış davetinde bulunuyoruz. Şahit olduğumuz acılar, bize hayatta hakikaten neyin kıymetli olduğunu hatırlatıyor ve futbolun birleştirici gücünü anımsatıyor. ECA’nın Ukrayna halkına ve komşu ülkelere göç eden mültecilere yardım edebilmesini sağlamak için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Kurulu (UNHCR) ile temas halindeyim. ECA üyelerinin Ukrayna halkına yönelik yardım çalışmalarında kullanılmak üzere birinci etapta 1 milyon Euro’luk bir mali katkı sağlayacağını duyurmaktan gurur duyuyorum. Bu ortada birfazlaca kulübümüzün Ukrayna’daki altyapılarda oynayan genç futbolcuları konuk etmeye hazır olduğunu da belirtmek istiyorum” tabirlerini kullandı.

Harika Lig projesine tenkit

Nasser Al-Khelaifi, “UEFA ve ECA, Avrupa kulüp karşılaşmalarının haklarının satış sürecine ait açık ve rekabetçi bir ihale yürütmek emeliyle birinci sefer bir arada çalıştı. Bu işbirliği kararında TEAM Marketing & Relevent Sports Group, geçtiğimiz ay itibariyle, karşılaşmaların pazarlama ve satış ortağı olarak belirlendi. Bu süreç bir ihaleden çok daha fazlasıydı. O denli ki bu işbirliği, Avrupa futbolunu şekillendiren kararlarda kulüplerin daha fazla kelam hakkına sahip olmasını sağlayan devrimsel bir değişim manasına geliyor. Ayrıyeten Avrupa futbolunun geleceğini UEFA ve kulüplerin bir arada belirlediği yeni ve ilerici bir idare modelini temsil ediyor. Kelam konusu işbirliği, birlikte çalıştığımızda neleri başarabileceğimizi gösterdi, keza sonuçlar geçmişe nazaran hayli daha güzel. 2024 daha sonrası periyot için UEFA Kulüp Karşılaşmalarının varsayımı ticari kıymetinde %39’luk inanılmaz bir artış gördük. Hâlâ ek gelir kaynaklarına gereksinimimiz olsa da bu sayı, gelirlerimizde tarihi bir artış manasına geliyor. Muahede, yeni Avrupa futbol modelinden kuşku duyanların yanıldıklarını da kanıtlıyor. Kulüplerin Avrupa futbolunun idaresindeki aktifliğinin artması birlik, bütünlük ve daha fazla gelir sağlıyor. Geçtiğimiz yıl, bunların yalnızca bir kısmı için sistemi yıkmaya çalışan birtakım şahıslar olduğunu anımsıyorum” biçiminde konuştu.