Ebrar Karakurt: Mental olarak hazırız

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’nın mesken sahipliğinde 18 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda gayret edecek A Ulusal Bayan Voleybol Kadrosu’nun başarılı oyuncularından Ebrar Karakurt, açıklamalarda bulundu.

Ağır bir devirden geçtiklerini belirten 21 yaşındaki voleybolcu, “Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarımızı çok uygun gidiyor. Full motivasyonla, olimpiyatlardaki yenilgisi unutarak daha müspet devam ediyoruz. Avrupa Şampiyonası için heyecanlıyız. Sırbistan’a karşı olan bir yenilgimiz var. Bu sefer finalde Sırbistan’a karşı oynayıp, onların izleyicisi önünde galip gelmeyi hedefliyoruz. Benim şahsi maksat bu türlü. Umarım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“Olimpiyatlarda olma hayalimi gerçekleştirdim”

Olimpiyatlarla ilgili tecrübelerini anlatan Ebrar, “Olimpiyatların benim için hakikaten garip ve hoş bir atmosferi vardı. Zira ülkeleri için en güzel şeyleri başarmak isteyen sportmenlerin hepsi orada. Büsbütün hayli toplumsal bir ortamdı. Hoş bir tecrübeydi. Keşke sonu bizim için daha yeterli bitseydi. Olimpiyatlarda olma hayalimi gerçekleştirdim. 2012’de kızları izlerken daima o hayalleydim. Umarım daha hayli olimpiyatları görürüz. Daha yaşım genç. Umarım 2-3 tane olimpiyat görürüm, umarım bu grup her vakit olimpiyatlar sarfiyat ve olimpiyatlarda birinci 4 içerisinde olur. Bunu 2024 Paris Olimpiyatları’nda başarabileceğimizi düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“Türk halkının dayanaklarıyla bu sefer hoş bir madalya ile oradan döneceğiz”

Japonya ile saat farkı bulunmasına karşın Türk halkının maçlarını takip edip, takviyede bulunmasının sorulması üzerine Ebrar Karakurt, “Çok desteklendiğimizi hissettik. Tüm Türk halkına bize dayanakları için epey teşekkür ederim. Daha hoş şeyler başarabilirdik. Daha hoş öyküler yazabilirdik. Ancak bizi desteklemeye devam etsinler. Önümüzde epey kıymetli bir Avrupa Şampiyonası var. Argümanlı olduğumuzu düşünüyorum. Daima birlikte onların dayanaklarıyla bu sefer hoş bir madalya ile oradan döneceğiz” açıklamasını yaptı.

“Mental olarak hazırız”

Kadronun son durumu hakkında da konuşan ulusal voleybolcu, “Birazcık fizikî bir yorgunluğumuz var. Zira idmanlarda da fazlaca zorluyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Turnuvaya az kaldı. Orada Türk halkını, ulusal formayı en âlâ biçimde temsil etmemiz lazım. Fizikî yorgunluğumuz var ancak bu maçlar başladığında bize katkı sağlayacak bir yorgunluk. Mental olarak hazırız. Bence herkes Avrupa Şampiyonası için heyecanlı, istekli” diyerek kelamlarını tamamladı.