Dünya ve Avrupa şampiyonu İrem Yaman mesleğine son verdi!

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ulusal atlet İrem Yaman, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamayla tekvando mesleğini sonlandırdığını duyurdu.

İki Dünya ve beş Avrupa şampiyonluğu bulunan ulusal sportmen İrem Yaman, etkin tekvando mesleğine son verdiğini deklare etti. “Her şeyin bir sonu olduğu üzere artık de veda etme vakti beni ben yapan sporuma” cümlelerine yer veren 26 yaşındaki Yaman, toplumsal medya hesabındaki paylaşımında şu sözleri kullandı:

“16 yıl evvel küçük bir kız çocuğunun hayaliyle başladı her şey. Birinci karşılaşmamda şampiyonluğu yaşadım ve inandım Dünya şampiyonu olacağıma. daha sonra güç geçen 10 yıl… Daima yenildim, ağladım, üzüldüm, hayli kilo verdim, ailemi görmedim, yaşıtlarımın yaptığı her şeyin yerine Taekwondo’yu koydum. Asla pes etmedim! Zira biliyordum bu kadar fedakarlığın sonunda kazanan ben olacaktım. Ve kazandım! Her şeye, herkese karşın azmettim ve kazandım! Her hoş şeyin bir sonu olduğunu bilerek tadını çıkardım mesleğimde ki her anın… Her şeyin bir sonu olduğu üzere artık de veda etme vakti beni ben yapan sporuma… Teşekkür edeceğim pek epeyce insan var lakin en epeyce teşekkür aileme, canım antrenörüm biricik babama! Bu kuvvetli yolda yanımda olan @raysup.co , @psyberencetiner ve beni sonsuz destekleyen sizlere… Biliyorum her son bir başlangıç ve biliyorum uygunlar hep kazanacak!!!”

Bu gönderiyi Instagram’da gör

İrem Yaman (@iremyamany)’in paylaştığı bir gönderi

OLİMPİYATA GİDEMEMİŞTİ

Ulusal sportmen İrem Yaman, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda katılma hakkı kazanmasına karşın Tekvando Federasyonu’nun kendisini kontenjana dahil etmemesine isyan etmişti. Tekvando Federasyonu, İrem Yaman’ın yerine Hatice Kübra İlgün’ün olimpiyatlara katılmasına karar vermişti.