Depremzede Burçak’a Fransa’dan ikili kupa

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Çeşitli ülkelerden şampiyonaya katılan 25 rakibini geride bırakan Şenman, senior (kıdemli) kategorisinde hem labut hem top kullanarak gerçekleştirdiği başarılı performansla iki farklı alanda da birinciliğe layık görüldü. Çevrim içi düzenlenen şampiyonaya, Halkapınar Spor Salonu’ndan canlı bağlanarak katılan Burçak Şenman, madalya ve kupa sayısını da 50’ye ulaştırdı.

MUVAFFAKİYET BASAMAKLARINI SÜRATLE ÇIKTI

Özel bir üniversitede Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı öğrencisi olan Burçak Şenman, cimnastiğe çabucak hemen 3 yaşındayken Manisa’da başladı. Sistemli olarak spor salonuna giderek kreş çağında çalışmalara katılan Şenman, cimnastiğe daha da bağlandı. Ailesinin İzmir’e taşınmasıyla birlikte 7 yaşından itibaren çalışmalarını burada devam ettiren Şenman, yeteneğiyle hocalarının da dikkatini çekti. Özel bir spor kulübünde çalışmalarını tertipli olarak sürdüren Şenman, 11 yaşında ulusal gruba girmenin gururunu yaşadı. Ortaokuldan itibaren Türkiye genelinde yarışlarda mükafatları arka arda toplayan Şenman, muvaffakiyet basamaklarını süratle çıktı. 2016 yılında Fransa’da düzenlenen Aerobik Cimnastik Aquae Lex Bains Dünya Kupası’nda ulusal ekiple birincilik elde eden ay-yıldızlı sportmen, 2019’da da ferdî olarak Türkiye birinciliğine ulaştı. Hem ritmik tıpkı vakitte aerobik cimnastikte farkını ortaya koyan Şenman, 26 Mart’ta düzenlenen Bakü Cimnastik Şampiyonluk Yarışı’nda da birincilik elde etmişti. Genç atlet, Fransa’nın mesken sahipliğinde düzenlenen Memleketler arası Ritmik Cimnastik Turnuvası’nda ise ikili kupa kazandı. 25 rakibini geride bırakan Şenman, senior kategorisinde hem labut hem top kullanarak iki farklı alanda birinci oldu.

‘BU İŞ OLDU BURÇAK DEDİM’

30 Ekim 2020’de meydana gelen zelzelede Bornova’daki meskenlerinin ağır hasar alması kararı ailesiyle bir arada taşındığı Güzelbahçe’de çalışmalarını devam ettiren Şenman, “Uluslararası Cimnastik Federasyonunun düzenlediği turnuva, salgın niçiniyle bu yıl çevrim içi yapıldı. Lakin yüz yüze yapılan yarıştaki kurallar geçerliydi. Online gerçekleşen biroldukça müsabakada, hareketlerinizi görüntü ile kaydederek müsabakaya yolluyorsunuz. Fransa’daki turnuvada ise performansımı canlı sergiledim. Tek hakkım vardı; hareketlerimin birini labut, ötekini de top kullanarak yaptım. Hem labut tıpkı vakitte topla sergilediğim performansla iki birincilik aldım. Turnuva öncesinde heyecanım da artmıştı. Müsabaka başladığında ise birden sakinleştim. Kendime güvenerek hareketlerimi rahatça yaptım. Dereceye gireceğime inanıyordum, hareketlerimi yaptığım sırada kendi kendime ‘Bu iş oldu Burçak’ dedim. O denli de oldu, epey memnunum. Kupalarım kargoya verildi, gelince odamın en hoş yerine kupalarımı yerleştireceğim” dedi. Şenman, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“3 yaşında başladığım cimnastik, benim hayatımı şekillendirdi. Eğitimim, arkadaş etrafım, hayat biçimim ve yeme alışkanlıklarım üzere biroldukça şey cimnastiğe bağlı olarak oluştu. Cimnastik benim ömrüm, vazgeçilmez tutkum. Bu tutkumu, muvaffakiyetle devam ettirmek de bana tarifsiz derecede memnunluk veriyor. Fransa’daki şampiyonada, bununla birlikte üniversitem ismine yarıştım. Üniversitemi muvaffakiyetle temsil ettiğim için de epeyce sevindim. Cimnastikte, biraz orta verdiğinizde ya da çalışmaları gevşettiğinizde sorun oluyor. Derslerime çalışırken, idmanlarımı da sistemli olarak sürdürüyorum. Günde 3-4 saat çalışmam oluyor. Hem ülkem ismine birebir vakitte kişisel olarak müsabakalara katılarak yeni muvaffakiyetler elde etmek istiyorum.”