Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan petrol muştusu: Günlük 100 bin varil…

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye İnovasyon Haftası İnovalig Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Yenilikçilik alanında öne çıkan isimleri bir ortaya getiren bu aktifliğe katkı sunan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. TİM ve Ticaret Bakanlığımızı da kutluyorum.

Etkinliklerin önümüzde yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Her bir muvaffakiyet kıssasıyla milletimizin çelikten iradesine bir sefer daha şahit oluyoruz.

Meselenin yalnızca kaynak değil bir yürek sorunu olduğuna da şahit oluyoruz.

“SAVUNMA PROJELERİMİZİN BÜTÇESİ 75 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE”

Ülkemizin esamesinin dahi okunmadığı biroldukça alanda artık yakından takip edilen bir ülke olduk. Savunma Sanayii’nde Şampiyonlar Ligi’ne yükseldik. Savunma Sanayii, ihracatıyla ülkemizin lokomotif kesimlerinden biri haline dönüştü. 1600’den çok firmamız bulunuyor.

62 savunma projesi yürütülürken bugün bu sayısı 757’ye geçti. Savunma projelerimizin bütçesini 5,5 milyar dolardan 75 milyar doların üzerine çıkardık.

Bunları kapalı açık ambargolara, şantajlara, baskılara karşın başardık. Tabloyu büsbütün aksine çevirdik. Benzerlerinin biroldukça dalda yaşandığını biliyoruz. nazaranve geldiğimizde adeta iflasın eşiğinde olan THY, artık yolcu sayısında rekordan rekora koşuyor.

“PETROL ÜRETİMİNİ GÜNLÜK 100 BİN VARİLE ÇIKARTACAĞIZ”

Karadeniz Gazı’nı ulusal sisteme dahil etme çalışmalarımız devam ederken, petrolle ilgili de çeşitli vilayetlerimizden hoş haberler geliyor. Önümüzdeki periyotta günlük petrol üretimini 100 bin varile çıkartmayı planlıyoruz.

“VİZONTELE MUHALEFETİNİ KENDİ CAHİLLİĞİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM”

TOGG ile milletimizin 60 yıllık bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyoruz. TOGG’un en son teknolojiye sahip ürewtim üssünü 29 Ekim’de açtık. TOGG’un testleri şu anda devam ediyor. Birkaç ay ortasında TOGG’u yollarımızda bakılırsaceğiz. Bunlara iletimizi Gemlik’ten Devranın Arabası ile verdik.

TOGG’un fabrika açılışına gelmeyip, 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden vizontele muhalefetini kendi cahilliği ile baş başa bırakıyorum. Hamburger burada fazlaca lakin TOGG yok. Türkiye’nin problemlerine yerli ve ulusal tahliller üretmek yerine ithal iktisat komiserlerinden medet umanları bir an evvel ortasında bulundukları gaflet uykusundan uyanmaya davet ediyorum.

“SALGINA KARŞIN EKONOMİK BÜYÜME GÖSTEREN SAYILI ÜLKELERDEN BİRİYİZ”

O sancılı, külfetli günlerde iktisatta kontakt kapatmadık. Biz projelerimiz dahil yatırımlarına yenilerini ekledik. Şirketlerimize istihdamı devam ettirmeleri konusunda teşvik sağladık. Şirketlerimiz Krizi fırsata çevirme yolunda takdire şayan bir muvaffakiyet yakaladılar. Salgına karşın ekonomik büyümesini sürdüren sayılı ülkelerden birisiyiz.

“HAYAT PAHALILIĞINI TAHLİLE KAVUŞTURUYORUZ”

Düşük faizin enflasyondaki olumlu tesirlerini hissedeceğiz.

Rusya-Ukrayna Savaşı sürecinde izlediğimiz istikrarlı siyaset, Türkiye’ye ilgiyi artırmıştır.”

Yatırım tavsiyesi içermez.