Cihat Arslan: Devre içinde hakemin değişmesi gerekiyordu

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Kasımpaşa Teknik Yöneticisi Cihat Arslan, Trabzonspor maçında hakem Mete Kalkavan’ın makûs bir idare sergilediğini vurgulayarak, “Devre ortası hakemin muhakkak değişmesi gerekiyordu” dedi.

Muhteşem Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa, alanında karşı karşıya geldiği Trabzonspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Karşılaşmanın akabinde lacivert-beyazlı grubun teknik yöneticisi Cihat Arslan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Üç puan için Trabzonspor’u tebrik ederek kelamlarına başlayan Cihat Arslan, “6 eksik vardı ancak eksiklere sığınmıyorum eksiksiz üzere oynadık. Yalnızca fark neydi 2 ekibin kulübe farkı ortaya çıktı. Trabzonspor’un atak yeteneği fazlaydı. Bizim bahtımız daha azdı. Sonuç oradan kaynaklandı. Asla olmamamız gereken durumda taç attık. Kaptanımız gitmemesi gereken yere gitti. Orda top kaybı yaptık ve 10 saniye daha sonra gol yedik” halinde konuştu.

“Devre içinde hakemin değişmesi gerekiyordu”

Cihat Arslan, karşılaşma hakemi Mete Kalkavan’ın formsuz olduğunu ve devre içinde formsuz hakemlerin değişmesi gerektiğinin altını çizerek, şu tabirlere yer verdi:

“Devre ortası Trabzonspor atılım yaparken, TFF temsilcisi bana ‘hocam sizde değişiklik var mı’ dedi. Ben de ‘biz değişiklik kullanmıyoruz lakin federasyonun hakemi değiştirmesi gerekiyor’ dedim. Devre ortası hakemin katiyen değişmesi gerekiyordu. Biz nasıl oyuncu değiştiriyorsak hakemlerin de formsuzsa gerekiyorsa dördüncü hakem olsunlar, dördüncü hakem orta hakem olsun. Adil olması gerekenler adaletle hükmetmezse herkes için vicdanı ıstırap olur. Bu sonuca biz katlanamayız, istemeyiz. Umut’un durumu sarı, Eren’in burnu kırıldı faul yoktu. İkili standartları kabul etmiyoruz. Herkese eşit adalet olması gerektiğine inanıyorum.”

“Sahada 11 kişi, kulübede yeteri kadar oyuncu var ise asla eksik değiliz”

Jeffrey Bruma’nın da bileğinde bir sakatlık olduğunu ve sabah yaptıkları denemenin akabinde yedek kulübesinde oturduğunu belirten Arslan, “6 yabancımız yoktu. Kimileri hasta olduğu için yoktu. Aşikâr devirde bizle olamayacaklar. Kevin ulusal ekipten sakat gelmişti. Bu alternatif gücünüzü zayıflatıyor. kimi vakit taraftarlar hocam santrfor al diyor ancak elimizde Umut’tan diğer santrfor yok. Orta alanlardan kenar, stoperlerden santrfor yaptık. Bu Kasımpaşa’nın bütünlüğünü de bozmaz, disiplinini de bozmaz. Kadronun kazanma isteğini de bozmaz. Son anda durum verdik mi verdik lakin üretme ismine biz de bir şeyler yaptık mı yaptık. O yüzden kadronun bütünlüğüne bakıyorum. Eksikler olabilir alanda 11 kişi, kulübemizde de yeteri kadar oyuncu var ise asla eksik değiliz. 3 puan kaybettik fakat yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.