Cansu Özbay: Olağanda bu futbola olan bir şeydi ancak biz bunu voleybol ile başardık

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’nın mesken sahipliğinde 18 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda gayret edecek A Ulusal Bayan Voleybol Grubu’nda başarılı oyuncusu Cansu Özbay, açıklamalarda bulundu.

Ağır bir devirden geçtiklerini söyleyen 24 yaşındaki voleybolcu, “Önce Milletler Ligi’ni oynadık. sonrasındasında dünyanın en büyük turnuvası olan olimpiyatlara gittik. Orada maalesef istemediğimiz bir yenilgi aldık. Onu geride bırakıp asıl önümüzdeki amacımız olan Avrupa Şampiyonası’na odaklanmamız gerekiyor. Kümemizdeki maçlarda adım adım ilerleyeceğiz. hiç bir kadrosu hafifçee almadan ilerlememiz gerekiyor. Güney Kore maçında da bence dersimizi aldık, hem yeterli manada birebir vakitte berbat manada. Şu an tek bir gayemiz var. Avrupa Şampiyonası’na en âlâ biçimde başlayıp en yeterli biçimde bitirmek. Eminim ki bunu ekip olarak başaracağız. Zira olimpiyatlarda fazlaca büyük deneyim edindiğimizi düşünüyorum. Kümelerde fazlaca hoş uğraş ettik, hayli hoş savaştık. Lakin maalesef çeyrek finalde istediğimiz üzere oynayamadık. Bu bize epeyce hoş bir deneyim oldu. Bunu Avrupa Şampiyonası’nda kullanacağımızı düşünüyorum” biçiminde konuştu.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda oraya birinci girdiğinde neler hissettiğinin sorulması üzerine Özbay, “İlk tüylerim diken diken oldu dürüst olmak gerekirse. Olimpiyatlar, nitekim her atletin hayalini kurduğu bir yerdir. Birinci hissettiğim fazlaca heyecanlandım” diye karşılık verdi.

“Takımım için her şeyi yaparım”

Rusya Olimpiyat Komitesi’ni 3-2 mağlup ettikleri maçta Meliha ile çarpışmasının hatırlatılmasının akabinde başarılı voleybolcu, “İlk çarpıştığımızda evvel şaşırdım. Ne olduğunu anlayamadım. Ağzımdan kanlar geldi. Lakin orada kendimi değil, grubu düşünmem gerekiyordu. Ben de Meliha ile birlikte o denli yaptım. Arkadaşımın dişleri kırıldı. Onun aslında benden durumu daha berbattı. Alanda diş kesimi aradık. Ekibim için her şeyi yaparım. Meliha da birebir biçimde. O yüzden devam ettik” sözlerini kullandı.

“Mental olarak hazırız”

Mental olarak Avrupa Şampiyonası’na odaklandıklarını vurgulayan Cansu Özbay, “Mental olarak zorlanmadığımız vakit içinder olmadığını dersem palavra söylemiş olurum. Hepimizin mental manada bilhassa Güney Kore maçından daha sonra bir ağır hissettik kendimizi. Hepimiz profesyonel oyuncularız. O yüzden deneyim alıp, bunu göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Şu an mental olarak hazırız. Zira önümüzde epey hoş bir turnuva var. Gönül isterdi ülkemize hayli daha keyifli dönelim. Şu an büyük bir şey başardığımızı düşünüyorum. Tahminen Güney Kore maçını alsak birinci dörde kalıyordu ancak bu bir kriter değil. Mental olarak Avrupa Şampiyonası’na odaklanmış durumdayız” açıklamasında bulundu.

“Normalde bu futbola olan bir şeydi lakin biz bunu voleybol ile başardık”

Türkiye ile Japonya içinde saat farkı bulunmasına karşın Türk halkının gece geç saatlerde uyanıp, maçları izleyip takviye vermeleriyle alakalı da Özbay, “Çok gururlandık. Bu hayli kıymetli bir şeydi ülkemiz ismine. Voleybolu bu kadar epey seyircinin izlemesi ülkemizden bu kadar takviye, ilgi görmek bizi nitekim hayli memnun etti. Geçenin 3’ünde alarm kurup, bizim maçımızı izlediler. Olağanda bu futbolda olan bir şeydi lakin biz bunu voleybol ile başardık. O yüzden çok gururluyuz” diyerek kelamlarını tamamladı.