Buse Naz Çakıroğlu: Bundan daha sonra çift altın madalya olacak

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Tokyo Olimpiyatları’nda 51 kiloda çaba eden ve birinci defa katıldığı olimpiyatlardan gümüş madalya ile dönen ulusal boksör Buse Naz Çakıroğlu, açıklamalarda bulundu.

Çok memnun olduğunu söz ederek kelamlarına başlayan Çakıroğlu, “Sağ salim döndüğümüz için ekstra memnunuz. Yaklaşık 1 aydır Tokyo’dayız ve ülkemizi hayli özledik. bu biçimde bir muvaffakiyetle döndüğümüz için de memnunum. 24 yaşında birinci olimpiyatım. Birinci olimpiyatımda final oynamak epey gurur verici. Bayanlar tarihinde birinci madalyayı alan sportmen oldum. Bizden daha sonraki kardeşlerimiz için öncü olduk. Her vakit ringde ve dışarıdaki ömrümüzde rol model olmaya çalışıyoruz. çok gururluyum” tabirlerini kullandı.

Kendisinden daha sonra ringe çıkan ve Olimpiyat Şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli’nin maçını izleyemediğini söz eden Buse Naz Çakıroğlu, “Busenaz Sürmeneli’nin maçını izleyemedim. Doping denetimine girmem gerekiyordu. Lakin sonuna kadar hak etti. senelerca emek veriyor ve güçlü süreçlerden geçerek bugünlere geldi. Hak ettiğini düşünüyorum. Çok da yakıştı ona altın madalya. Umarım bu biçimde devam eder. Bundan daha sonra Avrupa, dünya ve Olimpiyat’ta çift altın madalya gelecek. O denli kelam veriyoruz, o denli de olacak inşallah” açıklamasını yaptı.

“Bir ölür bin diriliriz”

Saat farkına rağmen Türkiye’de erken saatlerde insanların ekran başına geçmesinden dolayı epeyce keyifli olduğunu da kelamlarına ekleyen Buse Naz Çakıroğlu, “gayet memnun oluyorum zira saat farkı epeyce fazla ancak buna rağmen hayli fazla dayanak ve yorum aldık. Bu da bizi hayli gururlandırdı. Türkiye son 1-2 haftadır epey güç günler geçirmesine rağmen bize epey büyük takviye vardı. Bizi paylaşmayı ve bize dayanak olmayı ihmal etmediler. Kalbimiz de her vakit onlarlaydı. Bu süreçte fazlaca fazla duygusallığa yer yok. Toplumsal medyaya fazlaca girip burada yaşananları görmemeye çalıştık. Zira derinden yaraladı bizi burada yaşananlar. Artık buradayız ve elimizden gelen her yardımı yapmaya hazırız. Türkiye olarak epey daha hoş günler bakılırsaceğiz. Bir ölür bin diriliriz diyorum ve Türkiye her vakit birlik ve birliktelik ortasında olduğu sürece, asla yenilmeyecektir. Buna inanıyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.