Burak Yılmaz: Kısa müddette radikal bir değişiklik yapmasını beklememek lazım

Atletizm

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Futbol Grubu Kaptanı Burak Yılmaz, “hemen çabucak 3 gündür birlikteiz. Hocadan saha ortasında radikal bir değişiklik yapmasını bu kadar kısa müddette beklememek lazım. Lakin ekip üzerinde küçük dokunuşları olacaktır. Bunu siz de fark edeceksiniz” dedi.

A Ulusal Futbol Kadrosu, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Kümesi 7’nci maçında yarın Norveç ile karşılaşacak. Müsabaka öncesi düzenlenen basın toplantısında Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Maçın değerinin farkında olduklarını söz eden Burak Yılmaz, “Kazanmamız gereken bir maç. Puan kaybına tahammülümüz yok. Elemelere âlâ başladık, makus devam etti. Bunları bir kenara bırakalım. Yarın 3 puana, galibiyete konsantre olmuş bir ulusal ekip var. Yeni bir hava, bir ortam, yeni bir hoca var. Bizler de kendisine sizler üzere yardımcı, takviye olmak zorundayız. Büsbütün yarına konsantre olmuş, galibiyetten öbür bir kanısı olmayan bir ulusal ekip var. Çalışmalarımızı, hazırlıklarımızı yaptık. Maç saatini bekliyoruz” diye konuştu.

“İLK ETAPTA YARINKİ MAÇI KAZANARAK 2’NCİ SIRAYA YÜKSELMEK İSTİYORUZ”

Birinci etapta yarınki maçı kazanarak 2’nci sıraya yükselmek istediklerini söz eden Burak Yılmaz, “Arkadaşlarımız hem fazlaca genç birebir vakitte deneyimliler. Üst düzet ekiplerde oynayan isimler. Onların dayanağa muhtaçlığı olduğunu düşünmüyorum. Futbolda ağabeylik statüsüne inanmıyorum. Alanda herkes eşit. Ağabey, kaptan, büyük, küçük fark etmiyor. Onlardan daha fazla kilometre yaptığım için gerekli konuşmalarımı yapıyorum. Benim de onlardan öğrendiğim fazlaca şey var. Ben yarınki maç için konuşmanın gereksinim olduğunu düşünmüyorum. Zira her şey ortada. Şimdilik kazanıp 2’nci olmak istiyorum. Her şey yolunda. Gerekli konuşmaları yaptık” sözlerini kullandı.

“STEFAN KUNTZ’UN RADİKAL BİR DEĞİŞİKLİK YAPMASINI BU KADAR KISA MÜDDETTE BEKLEMEMEK LAZIM”

Teknik yönetici Stefan Kuntz ile ilgili de konuşan Burak Yılmaz, “Hocamız yeni geldi. çabucak hemen 3 gündür birlikteiz. Saha ortasında radikal bir değişiklik yapmasını bu kadar kısa müddette beklememek lazım. Lakin grup üzerinde küçük dokunuşları olacaktır. Bunu siz de fark edeceksiniz. Uzun vadeli kontrat, ülküleri olarak buraya geldi. Ona dayanak olup, vakit tanımak gerekiyor. Kısa müddette radikal bir değişiklik beklemeden. Maç sonunda gerekli etkiyi yaratacaktır. 6 aylık sürece gelince, biz de bilmiyoruz. Geçmişi tahlil ettik. Şu durumda 6 aylık süreci konuşmanın bize bir faydası olmayacak. Daima birlikte yarına konsantre olalım. 6 aylık süreci ondan sonrasında konuşuruz” diye konuştu.

“HER KUSURDAN DERS ÇIKARTIP, OLUMLU OLANDAN DEVAM ETMEMİZ GEREKİYOR”

Şimdilik geçmişteki 6 ayı konuşmanın gerçek vakit olmadığını söz eden Burak Yılmaz, şu biçimde konuştu: “Geçmişi konuşmak şu anda istemiyorum. Konuşacak epeyce şey var. Burada sorumluluğu her vakit zirvedekiler alır. Olan hocalara olur. Burada yalnızca hocaya yükleyemeyeceğimiz şeyler var. Oyunlar olarak üstümüze almamız gereken şeyler var. Her yanlıştan ders çıkartıp, olumlu olandan devam etmemiz gerekiyor. 6 aylık süreci ya da geçmişi konuşmanın gerçek olmadığını düşünmüyorum. Büsbütün yarını konuşalım. İstediğiniz vakit bunu konuşuruz. Hazırım lakin bunun yanlışsız vakit olduğunu düşünmüyorum.”

“TAKIM ÜZERİNDE BİR BASKI YOK”

Kadronun üstünde baskı olmadığını da söyleyen deneyimli golcü, “Takım üzerinde bir baskı yok. Ancak bana nazaran futbolcuların üstünde baskı olmalı. Baskı futbolcuyu ayakta, canlı tutan en büyük ögedir. Arkadaşlarımız rahat. Gerilimden uzak kalmaya çalışıyoruz. Biraz internetten uzak kalmaya çalışıyoruz. Hoca da bunu sağlamaya çalışıyor. Baskıyı üzerine almaya çalışıyor. Grup üzerinde bir baskı yok. Canlı ve ayakta durmamız için baskı olmalı” dedi.

“BU DÜZEYLERDE EKSİKLİĞİN HİSSEDİLECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Norveç’teki önemli eksiklerin yarın sahaya nasıl yansıyacağı sorulan Burak Yılmaz, kelamlarını şöyleki noktaladı:

“bu biçimde maçlarda eksiklerin hissedileceğini düşünmüyorum. Hepimiz ülkemiz için oynuyoruz. Karşı tarafta eksiklerin yerine oynayacaklar da ülkesi için oynadığını hissedip ona bakılırsa performans verecektir. Birinci maçta da tam takımlardı. Orada da güzel bir oyunla âlâ bir skor elde ettik. Birinci maçın da yarınki maça bir garantisi olmayacak. Bu düzeylerde eksikliğin hissedileceğini düşünmüyorum.”