Burak Elmas yeni bir devir başlattı! Adım adım takip

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Menajer belgesini açan Galarasaeat Lideri Burak Elmas, transferde yeni bir periyot başlattı.

Kulübün son 5 yılda yaptığı transferlerde menajerlere ödediği yüksek fiyatları tek tek açıklayan Galatasaray Lideri Burak Elmas, geçmişteki kusurları yinelamamak ismine yeni bir devir başlattı.

Sarı-kırmızılılarda Sportif Yönetici Pasquale Sensibile’nin de dahil olduğu yeni yapılanmada transferler form tekniğiyle adım adım takip edilecek, hem sportif birebir vakitte mali açıdan kulübün ilgili üniteleri tarafınca denetim edilecek. 9 basamaktan oluşan süreçle bir arada transferde şeffaflık sağlanması hedefleniyor.

İşte Burak Elmas’ın yeni transfer şeması:

• Futbolcuyu kim önerdi?: Önerilen isimlerin transferlerinde futbolcular ve temsilcisi dikkatle inceleniyor. Güvenirliğine karar verildikten daha sonra süreçler başlıyor.
  • Scout raporu: Futbolcuyu kimin nerede ve ne vakit izlediği forma işleniyor. Son olarak bu oyuncuyla ilgilenelim yahut ilgilenmeyelim tavsiyesi yazılıyor.
  • Teknik yönetici onayı: Grubun teknik yöneticisi, scout takımının hazırladığı raporu inceliyor. Şayet oyuncu hakkında olumlu karar verirse form evrakına onay veriyorum imzası atıyor.
  • Artık her ayrıntı işleniyor: Teknik yönetici onayından daha sonra transfer görüşmeleri başlıyor. Yapılan toplantıların bilgileri gün, saat ve görüşmelerdeki konuşmalar yazıya dökülüp transfer formuna işleniyor.
  • Mali açıdan üç onay: Kulüp ve futbolcuyla yapılan görüşmelerde transferin bütçesi hesaplanıp, mali işler yöneticisine gönderiliyor. Burada Bankalar Birliği Muahedesi, TFF Harcama Limiti ve UEFA FFP kriterlerine uygunluğu denetim edilip onay imzası atılıyor.
  • Yalnızca bir menajer: Futbolcudan menajerini beyan etmesi isteniyor ve bir oyuncu için yalnızca bir menajerle çalışılıyor. bu biçimde olmayan transferlerde pazarlıklar noktalanıyor. Ekstra mali talepler bir daha mali işler yöneticisi onayı gerektiriyor.
  • Sıhhat raporu onayı: Oyuncu sıhhat denetiminden geçtikten daha sonra hazırlanan raporlar transfer formuna işleniyor ve sıhhat takımından de onay imzası alınıyor.
  • Lider ve idare şurası onayı: Transferde son olarak lider ve idare şurası onayı alınıyor ve resmi imzalar atılıyor.
  • Denetleme şurası arşivliyor: Futbolcu gruba katıldıktan daha sonra transferin tüm adımlarının tek tek yazılıp onaylandığı bu form denetleme heyetine teslim ediliyor. Şura her transfer için bu formları arşivliyor.
TRANSFER YETKİSİNİ LİDER VERECEK

Galatasaray’da artık transfer yetkisi için profesyonellerin onayı kâfi değil. Yapılacak ataklar öncesi lider ve idare konseyinin onayı gerekiyor. Bu süreç yapılmadan hiç kimseye transfer yetkisi verilemiyor. Bu durum lider ve idare konseyinin her transferdeki sorumluluğunu artırıyor.

MENAJERLERİ CEFERIN’E ANLATTI

Galatasaray Lideri Burak Elmas, dün UEFA Lideri Aleksander Ceferin’i özel olarak ziyaret etti. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda Elmas, menajerlik fiyatlarıyla ilgili kulüp üyelerine yaptığı sunumu Ceferin ve UEFA idaresine de anlattı. Elmas ayrıyeten Ceferin’i, Avrupa Ligi son 16 cinsinde iç alandaki maça da davet etti.