Boks mesleğine nokta koyan efsane Pacquiao Filipinler Devler Başkanlığına yürüyor

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Filipinli yıldız boksör Manny Pacquiao devlet başkanlığı için boksu bıraktı. Fakir bir köyden çıkıp ringlere damga vururken yüz milyonlarca dolar kazanan ve ‘Pacman’ lakabını alan ünlü isim artık ülke idaresi için çalışacak.

Filipinler Devlet Başkanlığına adaylığını açıklayan Pacquiao, efsanevi boks mesleğini noktaladı… Filipinler Devlet Lideri Rodrigo Duterte’nin halefi olarak düşündüğü isimler listesinde yer alan ve Mayıs 2022 devlet başkanlığı seçimleri için adaylığını duyuran boks efsanesi Manny Pacquiao (42), spor mesleğini sonlandırdığını resmen deklare etti.

220 MİLYON DOLAR KAZANAN EFSANE

hem de senatör olan Pacquiao, 12 dünya şampiyonluğu kazandığı ve bunu 8 farklı sıklette başaran tek isim olduğu 26 yıllık boks mesleğine nokta koyduğu görüntüyü Facebook sayfasında yayımladı. Mesleği boyunca 220 milyon dolar kazanan efsane isim fakir bir köyden çıkıp ringlere damga vururken yüz milyonlarca dolar kazandı. ‘Pacman’,’Halkın Şampiyonu’, ‘Ulusal Yumruk’ üzere lakaplara layık görülen Pacquiao boksu bıraktığını açıklamasının akabinde, anketlerde halk takviyesi yüzde 8’den 12’ye yükseldi.

72 maçta 39’u nakavtla olmak üzere 62 galibiyet, 8 yenilgi ve 2 birliktelik alan Pacquiao, paylaştığı görüntüde, “Beni destekledikleri için tüm dünyaya, bilhassa Filipinler halkına teşekkür ederim. Boksör olarak ihtilalin bittiğini kabul etmek benim için epey güç. Boks eldivenlerimi asacağım günün geleceğini hiç düşünmemiştim. Lakin son çanının çaldığını duydum. Elveda boks. Bugün emekliliğimi açıklıyorum” dedi.

‘BANA YOKSULLUKTAN KURTULMAM İÇİN SAVAŞMA BAHTI VERDİNİZ’

Duterte idaresini Filipinler’deki yolsuzluk salgınını daha vahim boyutlara taşımakla suçlayan boksör, yoksullukla gayret ve yolsuz siyasalları mahpusa atma vaatlerinde bulundu. Ringlere veda eden Pacquiao kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“yaşamımı değiştirdiğiniz için teşekkür ederim, ailem çaresizken bize umut verdiniz, bana yoksulluktan kurtulmam için savaşma talihi verdiniz. Sizin sayenizde, dünyanın her yerinden insanlara ilham verebildim. Sizin sayenizde bana daha fazla ömrü değiştirme yüreği verildi”

Manny Pacquiao is at peace with his decision to hang up the gloves
🥊
pic.twitter.com/ikfrGqog1e

— ESPN Ringside (@ESPNRingside) September 29, 2021