Bernie Ecclestone: ‘Rusya-Ukrayna savaşıyla ne alakası var?’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Eski F1 şefi Bernie Ecclestone, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’dan ‘onurlu kişi’ diye bahseden Ecclestone’un kelamları dünya kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin daha sonrası spor dünyasından kınama iletileri birbiri gerisine gelirken, F1’in eski CEO’su Bernie Ecclestone tam zıddı açıklamalar yaptı.

Rusya’nın işgal harekatını başlatmasının akabinde dünyanın dört bir yanındaki ülkeler çeşitli finansal, ticari ve seyahat yaptırımlarını uygulama sonucu aldı. Rus grupları, FIFA, UEFA ve FIBA başta olmak üzere biroldukca spor tertibinden men edildi. Fakat Formula 1 idaresi FIA, Rusya GP’sini iptal etmesine karşın, Rus atletlere karşı rastgele bir adım atmadı.

“F1 kümesi Rusya’daki yarışı iptal etmenin gerçek olduğuna karar verdi. Lakin bunun yanlışsız bir karar olup olmadığını bilmiyorum. Rusya’da savaş yok. Kimse yarışı iptal etmekten bahsetmeseydi eminim FIA hiç bir şey yapmazdı” diyen Ecclestone, Vladimir Putin hakkında şöyleki konuştu:

“PUTIN’IN UMRUNDA OLMAZ”

“Muhtemelen olanlardan hiç mutlu değil. Lakin ortada bir savaş varken ve hatalı olarak damgalandıktan daha sonra tüm dünya ona karşıyken, Formula’yı hayli umursayacağını sanmıyorum.”

“RUS PİLOTLARIN SAVAŞLA NE ALAKASI VAR?”

Öte yandan Rus pilotların yarışına müsaade verilmesi sonucunı pahalandıran Ecclestone, “FIA’nın bu sonucuna katılıyorum. Rusya ve Ukrayna içindeki savaş hakkında konuşulan biroldukça şey var. Fakat kimsenin bu olayı hakikaten düşündüğünü yahut baş yorduğunu sanmıyorum. F1’de bir Rus pilot var ise, bunun Rusya-Ukrayna savaşıyla ne alakası var? Rus atletlerin bu savaşla bir ilgisi yok. Onlar bunun bir modülü değiller ve hiç bir vakit da olmadılar” dedi.

“BAZI BEŞERLER RUSYA’YA HAK VERİYOR”

2014’te Rusya’ya Grand Prix getiren eski F1 CEO’su 91 yaşındaki Eccleston’un, Rusya’nın işgal harekatını başlatmasından 1 gün daha sonra Times Radio’ya verdiği röportaj da gündeme geldi. Putin için ‘onurlu bir insan’ diyen Ecclestone, şu sözleri kullandı:

“Bir insan olarak Putin’i fazlaca açık kelamlı ve onurlu buldum. Yapacağını söylemiş olduği şyi hiç bir tartışma olmadan motamot yaptı. Rusya Grand Prix’si büyük ölçüde Ukrayna ve Rusya içindeki durumun nasıl gelişeceğine bağlı. Durumun hakikat yahut yanlış olduğuna beşerler karar verecek. Zira tahminen öteki beşerler da, Rusya’nın yaptığı şeyin gerçek olduğunu düşünüyor. Öyleyse bugün neyin yanlışsız olduğunu kim söyleyebilir?”

“PUTIN’İ VURMAK İSTERLERSE…”

Ecclestone daha evvel Putin’e olan hayranlığını 2017 ve 2019’da şu sözlerle tabir etmişti:

“Birisi makineli tüfekle Putin’i vuracak olsaydı, onun önünde dururdum zira o düzgün bir adam. Beşerler için yeterli olmayan hiç bir şey yapmadı. Dürüst olmak gerekirse Putin’in Avrupa’yı yönetmesi gerektiğini düşünüyorum. Bay Putin, beni herkesten daha fazlaca etkiledi zira bir şeyi yapacağını söylemiş olduğinde bunu yapan birisi. O birinci sınıf birisi.”