Berke Özer’den Fenerbahçe itirafı: Ali Koç her zaman…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan daha sonra hür kalan ulusal kaleci Berke Özer, gelecek planlamasına dair açıklamalar yaptı. Mesleğine yurt haricinde devam etmek istediğini söyleyen Berke, “Yarın maça çıkacakmış üzere hazırım” dedi.

Fenerbahçe ile geçtiğimiz dönem sonunda yollarını ayıran ulusal file bekçisi Berke Özer, hazırlıkları, meslek maksatları, Fenerbahçe’den ayrılma sonucu ve daha birfazlaca mevzuda açıklamalarda bulundu.

Milli kaleci Berke Özer, “Hem Türkiye’den, birebir vakitte yurt haricinden birfazlaca teklif aldık. Dediğim üzere bizim amacımız yurt haricinde oynamak, mesleğimizi orada devam ettirmek. Bunun sonucunda tüm kulüplerimize hürmetle yanıtlarımızı ilettik. Benim için şu an birinci maksat, mesleğime yurt haricinde devam etmek” dedi.

Bireysel olarak çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Berke Özer, “Şu anda ferdî antrenörümle hem fitness, birebir vakitte saha idmanları yapıyorum. İstanbul’da ve İzmir’de saha kiraladık. beraberinde kaleci idmanlarımı da yapıyorum. Genelde çift idman oluyor. Dönem öncesi kamp üzere. Sabah fitness akşam saha idmanı, kimi vakit de tam zıddı oluyor. Daima çift idman yapıyorum. bu biçimde ağır tempo olduğu için de yarın maça çıkacakmış üzere hazırım” halinde konuştu.

“EN YANLIŞSIZ OLAN KARARI SEÇMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Görüşme halinde olduğu kulüpler olduğu, en yanlışsız sonucu vermek için çalıştığını söyleyen Berke Özer, “Ligler başladı. Lakin güç bir karar aldık. Bu karar sonucunda de en yanlışsız olanı seçmeye çalışıyoruz. Grubumuzla birlikte ince eleyip, sık dokuyoruz. Genç bir oyuncuyum. Oynamam gerekiyor. Bunun sonucunda de en gerçek sonucu almak için bekliyoruz. Görüştüğümüz kulüpler de var. İnşallah en kısa vakitte sonuca varacağız” tabirlerini kullandı.

“KARİYERİMİ AVRUPA’DA SÜRDÜRMEK İSTİYORUM”

Kariyerine Avrupa’da devam etmek istediğine dikkat çeken 22 yaşındaki file bekçisi, “Benim için en değerli şey oynamak. Bunun yanında mesleğimi Avrupa’da sürdürmek istiyorum. Lakin doğal ki en kıymetlisi oynamak, oynayabilmek, gelişebilmek. Fenerbahçe’de 4 sene geçirdim. Bu 4 senede epeyce değerli şeyler öğrendim. Bu öğrendiklerimi, Avrupa’da en güzel biçimde uygulamak istiyorum” diye konuştu.

“HEM TÜRKİYE’DEN, tıpkı vakitte YURT DIŞINDAN…”

Fenerbahçe ile yollarının ayrılmasından daha sonra Harika Lig’den biroldukça teklif aldığını lakin mesleğine yurt haricinde devam etmek istediğini söyleyen Berke Özer, şöyleki konuştu:

“Bu süreç bizim için Ocak ayında muhakkak oldu. Liderimiz da deklare etti. Bu süreçte hem Türkiye’den, birebir vakitte yurt haricinden biroldukca teklif aldık. Dediğim üzere bizim gayemiz yurt haricinde oynamak, mesleğimizi orada devam ettirmek. Bunun sonucunda tüm kulüplerimize hürmetle yanıtlarımızı ilettik. Benim için şu an birinci gaye, mesleğime yurt haricinde devam etmek.”

“BURALARDAYSAM FENERBAHÇE SAYESİNDE”

Berke Özer, Fenerbahçe topluluğu ya da taraftarlara bir kırgınlığı olup olmadığı tarafındaki soruya da şu biçimde karşılık verdi:

“Asla bir kırgınlığım yok. O denli bir şey aslına bakarsan haddimize değil. Bugün buradaysak Fenerbahçe yardımıyla, Fenerbahçe taraftarları yardımıyla. Onların bende fazlaca emeği var. Asla bir kırgınlığım olmadı. Futbolda bu üslup şeyler olabiliyor. Biz de genç oyuncular olarak vakit zaman yanılgılar yapabiliyoruz. Ancak dediğim üzere kimseye bir kırgınlığım asla yok.”

“AYRILIK KARARI ÇOK ZORDU”

Fenerbahçe’den ayrılık sonucunı hayli sıkıntı aldığını vurgulayan Berke Özer, “22 yaşımdayım. Tüm genç oyuncular için aslında değerli olan şey sistemli olarak oynayabilmek. Bu doğrultuda gelişebilmek. Yalnızca oynamak alışılmış ki kâfi değil. beraberinde bir şeyler öğrenmek, gelişmek fazlaca kıymetli. Bu doğrultuda ailemle, menajerimle oturduk bir karar aldık. Bu mevzuda liderimiz Ali Koç’a da hayli teşekkür etmek istiyorum. Her vakit yanımda oldu. Yalnızca bu süreçte değil, tüm Fenerbahçe mesleğim boyunca bana bir baba, ağabey üzere yaklaştı. Yanımda takviye oldu. Çok sıkıntı bir karardı. Lakin mesleğim açısından bu biçimde bir karar vermem gerekiyordu. Daima bir arada oturduk, konuştuk ve bu biçimde bir karara vardık” tabirlerini kullandı.

“KALECİ BOLLUĞU VAR”

Türk futbolunda son vakit içinderda çıkan birfazlaca düzgün kaleci olmasıyla ilgili fikirlerini de aktaran Berke Özer, “Ülkemizde bir kaleci bolluğu var. Yalnızca kaleci olarak değil, birfazlaca genç oyuncu yetiştiriyoruz. Emirhan, Arda ve biroldukca isim var. Bence bunun en değerli niçini genç oyuncuların oynuyor olmaları. hem de yabancı sonu da buna bir etken. Çoklukla kadrolarımız bu yabancı kontenjanını kalede kullanmak istemiyor. Bu sebeple de hem alt liglerde birebir vakitte üst liglerde biroldukca kaleci fırsat buluyor. Ben bu sayede biroldukça kaleci çıktığını düşünüyorum. Uğurcan üzere, Altay gibi… Genç yaşlarına karşın ulusal kadrolarda oynayan birfazlaca kalecimiz var. Fırsat geldikçe genç oyuncuların neler yapabildiğini görüyoruz. Tüm kulüplerimize örnek olmalı. beraberinde bu oyuncuların oynamasıyla ekonomik olarak da kulüpler rahatlıyor. Ben her kulübümüzün bu yola gitmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“EN BÜYÜK AMAÇ ULUSAL TAKIM”

Düzenli olarak oynaması halinde bir daha ulusal kadroya yükselebileceğini belirten Berke Özer, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Her Türk oyuncunun en üst düzeye, en zirveye koyduğu yerdir ulusal kadro. Her şeydilk evvel mesleği bir kenara bırakırsak gurur deposudur. Hayatta başarabileceğim en büyük şey benim gözümde ulusal grupta oynamak. Bunun için de oynamak gerekiyor. Ben uygun performans gösterip, daima oynadığım takdirde oraya ulaşacağımı düşünüyorum.”

“ÖNCELİĞİMİZ LİG DEĞİL, PROJE”

nazaranv yapacağı grubun yer aldığı ligin değil, projelerinin değerli olduğunu söz eden genç file bekçisi, kelamlarını şu biçimde noktaladı:

“Çok önceliğimiz var. bu biçimde bir karar verdik, bu sonucun sonucunda de bu kadar bekledik, en gerçek şeyin olması gerekiyor. Natürel ki lig olarak değil fakat proje önceliğimiz var. Konuştuğumuz ekiplerde öncelik verdiğimiz husus bu, proje olması, geleceğe yatırım olması. bu biçimde bir karar aldıysak bunun sonucunda bu biçimde bir adım atmamız gerekiyordu. Şu anda da görüştüğümüz bütün ekiplerle bu çerçevede konuşuyoruz. Proje, oynama fırsatı, meslek fırsatı konuşuyoruz. İnşallah en kısa vakitte sonuçlanacak.”