Berat Özdemir: Grande Hamsik gelince yanından ayrılmam

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Yeni dönem öncesi hazırlıklarını Riva’da sürdüren Trabzonspor’da başarılı orta saha oyuncusu Berat Özdemir basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Riva’da ikinci etap kampında olduklarını tabir ederek kelamlarına başlayan genç oyuncu, “Her şey epey hoş gidiyor. Oyuncu kümesi olarak burada epeyce memnunuz. Riva’da kamp yapma fikri mükemmelmiş. Burada ulusal gruplarda fazlaca kamp yapma talihim oldu ancak birinci sefer kulüp kadrosuyla, Trabzonspor’la burada kamp yapıyorum. Buranın tabiatından, alanlardan ve bize sağlanan kolaylıklardan fazlaca mutluyuz. Özerk hoca her ne kadar bizi gebertse de hocaların isteklerine karşılık vermeye çalışıyoruz. Çok kaliteli isimler geldi ve gelmeye de devam ediyor. Onların hırslarını, muvaffakiyet sağlama isteklerini gördükçe, oyuncu kümesi olarak epeyce seviniyoruz. Umarım her şey gönlümüzce, istediğimiz üzere olur” sözlerini kullandı.

HAMSIK’İN GELMESİNİ BEKLİYOR

Bordo-mavili grubun yeni transferi Marek Hamsik’in gelişini dört gözle beklediğini söz eden Berat Özdemir, “Grande’nin gelişini ben dört gözle bekliyorum. Bir daha sonraki etapta katılacak bize. Ondan öğreneceğim hayli şey olduğunu düşünüyorum. Geldiğinde yanından ayrılmam. Altyapı vaktimde, Napoli’de oynarken çok görüntüsünü izledim. Umarım bana epey şey katabilir. Onun gerisinde, yanında oynamak bana da fazlaca düzgün gelecektir” dedi.

Kadrodaki forma rekabetiyle ilgili de konuşan Berat, “Biz futbol kadrosundan öte spor grubuyuz. Spor ekibinde rekabet düzeyini ne kadar üste çıkarırsanız muvaffakiyet da kaçınılmaz olacaktır. Biz rekabete aç insanlarız. 50-55 maç hesaplıyor hocamız. Doğal ki de her futbolcu 50 maçın 90 dakikasında oynayamaz. Bizim maksadımız Abdullah hocanın bize verdiği müddetleri âlâ değerlendirip Trabzonspor topluluğunu memnun edebilmek” diye konuştu.

“MİLLİ FORMA BENİM HAYALİM”

Önümüzdeki yıl oynanacak olan Dünya Kupası’nın hatırlatılması üzerine ulusal kadro için de konuşan Berat, “Berat bu sene ulusal formayı alabilmek için her şeyi yapacak. O forma enim hayalim. İçeride A Ulusal ekibin formasını giyen isimlerin fotoğrafları var. Biroldukça abimin, kardeşimin, hocamın fotoğrafları var içeride. Ben de en kısa müddette fotoğrafımı oraya astırmak istiyorum” dedi. Bu dönem taraftarların tribünlerde olacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını da söyleyen genç oyuncu, “Oyuncu kümesi olarak geçen sene taraftarsız oynadık. Ben en son Trabzonspor taraftarının önüne çıktığımda ayaklarım titremişti. yeniden birebir şey olacak buna eminim. Ben dört gözle beni birinci iç saha maçında kendilerine çağırmalarını bekliyorum. Bu benim için unutulmaz bir anı olacaktır. Beni ulusal ekipte görmek isterler. Tüm Türk ve yabancı arkadaşlarımı kendi ulusal kadrolarında görmek ister bizim taraftarlarımız. Biz de onları gururlandırmak ismine elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

“2. LİG’DE OYNAYINCA, BURALARIN DEĞERİNİ BİLİYORSUNUZ”

Geçmişte 2. Lig’de, TFF 1. Lig’de forma giydiğinin hatırlatılması üzerine konuşan Berat, “Ben 2. Lig’de oynadım, 1. Lig’de ağabeylerimin ardında bekledim. Şampiyonluk yaşayıp formayı geç de olsa aldım. Bence bir genç futbolcunun direkt Muhteşem Lig’de oynamadan evvel alt liglerdeki farkı görmesi gerekiyor. Ben buraya geldiğimde, bu talihi kaybetmemek için daha fazlaca çalıştım. Alt liglerde burası içinde uçurum üzere fark var. Fakat ben güzel ki de oraları görmüşüm. Burayı yakalayanlar doğal ki inşallah buralarda kalır lakin oralar da sahiden hoş tecrübeler. Ben adım adım gitmeyi istiyorum. Abdullah hocamız Trabzon’da birinci toplandığımızda da birebir şeyi söylemiş oldu, bugün de tıpkı şeyi söylüyor. Bizim bir maksadımız var. Umarım bu gayesi dönem sonunda gerçekleştiririz” dedi.

Trabzon’a birinci geldiği günden itibaren yabancılık çekmediğini de söyleyen genç oyuncu, “Ben yeni geldiğimde de hiç yabancılık çekmedim. Yeni gelen transferler de yabancılık çekmedi. Ameliyattan çıkan kardeşlerim, ağabeylerim, narkozun tesiriyle Trabzonspor’dan bahsediyorlar. Biz bu biçimde bir aileyiz ve sorumluluğumuzun farkındayız” diyerek devam etti.

“ŞAMPİYONLUK HARİCİNDEKİ SIRALAMA MUVAFFAKİYET OLMAZ”

Trabzonspor’da gayenin şampiyonluk olduğunu söyleyerek kelamlarına devam eden Berat, “Şu andaki takımda şampiyonluk dışında gelen bir sıralama muvaffakiyet olarak görünmüyor. Biz de bu ağır sorumluluğun altındayız ve buna göre çalışıyoruz. Doğal ki dönemin gidişatına bağlı olarak 2., 3. sırada tamamlandığı vakit da başarılı diyebiliriz ancak bir cümlede Trabzonspor’un ismi geçiyorsa, amaç vardır, kupa vardır, şampiyonluk vardır ve bizim tüm çalışmalarımızı buna nazaran yapıyoruz” dedi.

Gençlerbirliği’nde vakit zaman hamlede forma giydiği hatırlatılan Berat Özdemir, Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın kendisini idmanlarda kimi birtakım forvette denediğini söz ederek, “Burada kaleye gidemedim fakat sistemimiz bu biçimde gerektiriyordu. Abdullah hoca git derse giderim ileriye, gitme derse gitmem. Elimden geleni sonuna kadar veriyorum burada. Sistemimiz ne gerektiriyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Gole yakın oynamak farklı hissettiriyor. Gençlerbirliği’ndeki son dönemimde nitekim yapabildiğimi fark ettim fakat buradaki misyonum ve sorumluluğum farklı, bundan da memnunum. Hoca beni atakta deniyor lakin denemesinden mutluyum, Abdullah Hoca da denemekten memnun” dedi. U19 liginde finalde Galatasaray’la oynayacak olan Trabzonspor’un genç oyuncularına muvaffakiyet dileyen Berat, “Çok sevdiğim kardeşlerim var U19 ekibinde. Yarı final maçından daha sonra konuştuk, tebriklerimi ilettim. Sahiden epey hoş bir muvaffakiyet elde etmek üzereler. Umarım kupayı Trabzon’a getirecekler ve daha sonra da yanımıza katılıp biraz da burada yorulurlar” diye konuştu.

Şampiyonluk gelmesi durumunda saçlarını bordo-maviye boyatacağını da söyleyen Berat, “Hatta birinci golümde Bakasetas da saçını beyaza boyayacak. çabucak hemen kabul etmedi ancak ikna edeceğim onu” diyerek kelamlarını tamamladı.