Belenenses-Benfica maçı gündeme oturdu! Lider hüngür hüngür ağladı

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Belenenses ile Benfica içinde oynanan müsabakada yaşananlar, dünya futbol gündeminin ortasına oturdu. Belenense Lideri gözyaşlarına hakim olamazken, Benfica Lideri da mevzu ile ilgili açıklama yaptı.

Portekiz Premier Ligi’nin 12. haftasında düşme sınırında yer alan Belenenses ile şampiyonluk yarışındaki Benfica, Estadio Nacional’de karşı karşıya geldi. Olağan kurallarda Portekiz haricinde haber dahi yapılması beklenmeyen maç, yaşananlar niçiniyle bir anda dünyanın dikkatini çekti.

Corona virüsü salgını niçiniyle genç ekip futbolcularıyla alana çıkan, değerli yıldızlarını oynatamayan, teknik yöneticisini yedek kulübesinde oturtamayan gruplar görmüştük fakat, Belenenses’in yaşadığını şimdiye kadar hiç bir kadro yaşamadı. Benfica maçı öncesi yapılan corona virüsü testlerinde Belenenses’in 14 oyuncusunun testi müspet çıktı. Takımında alana süreceği 11 futbolcusu bulunmayan Belenenses, Portekiz Futbol Federasyonu’na maçın ertelenmesi talebinde bulundu.

Lakin Portekiz Futbol Federasyonu, hiç beklenmedik bir biçimde maçın oynanması formunda bir karar verdi. Bu karar Portekiz’de reaksiyonla karşılanırken, Belenenses kuvvetli rakibinin karşısında 9 kişi çıktı. Belenenses, orta alanda kalecisini oynatmak zorunda kaldı.

BİRİNCİ YARIDA 7 GOL

Eksik rakibi karşısında tam takım alana çıkan ve birinci yarıda 7 gol bulan Benfica da reaksiyonların odağı oldu. Bilhassa atılan gollerden daha sonra yapılan sevinç şovları niçiniyle Benfica topa tutuldu.

Birinci yarıda iki futbolcusu sakatlandığı için ikinci yarıya 7 kişi başlayan Belenenses’te, 48. dakikada bir sakatlık daha yaşandı. Bunun üzerine hakem maçı bitmiş oldurdi. Müsabakayı 7-0 kazanan Benfica, şampiyonluk yarışında yoluna devam ederken, Belenenses düşme sınırında kaldı.

SOARES: TARİHE BÜYÜK BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR

Müsabakanın son düdüğü ile birlikte gözyaşlarına boğulan Belenenses Lideri Rui Pedro Soares, yaptığı açıklamada Portekiz Futbol Federasyonu’nu topa tuttu.

Federasyona maçın ertelenmesi için talepte bulunduklarını belirten Rui Pedro Soares şunları söylemiş oldu:

“Burada yaşananlar herkes için utanç verici… 48 yıldır futbol izliyorum. Bu müddette hiç bir vakit maça çıkamayacak bir grubun zorla oynanmaya zorlandığına şahit olmadım. Bu tavır büyük bir saygısızlıktır. Maçtan iki gün evvel yapılan testlerde 14 futbolcumuzun corona virüsüne yakalandığını öğrendik. Maça çıkamayacağımızı federasyona ilettik. Fakat bize verilen cevap ‘8 kişi de kalsanız maça çıkmak zorundasınız’ oldu. ömrümde o dokuz futbolcum kadar onurlu bir harekete şahit olmadım. Bu maç tarihe büyük bir leke olarak geçmiştir.”

RUI COSTA: MAÇA ÇIKMAK ZORUNDA BIRAKILDIK

Benfica Lideri Rui Costa da yaşananlar ile ilgili maç daha sonrası açıklamalarda bulundu. Rakiplerinin 9 şahısla oynayacağını maç öncesi bilmediklerinin altını çizen Rui Costa “Kadrolar elimize gelene kadar bu durumdan haberimiz yoktu. Ben de futbol oynadım. Alandaki futbolcuların neler hissettiğini anlayabiliyorum. Karar sistemi devreye girmedi. Maça çıkmak zorunda bırakıldık. Bu koşullarda müsabakayı oynamak bizim de güzelimize gitmedi. Portekiz futbolu ismine utanç verici bir gece oldu” sözlerini kullandı.