Başkan Karaveli: Bugün tahminen maçın galibi değiliz ama…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe deplasmanından 2-2’lik birliktelikle ayrılan Beşiktaş’ta Teknik Sorumlu Başkan Karaveli maçın akabinde yaptığı açıklamada alanda âlâ olan tarafın Beşiktaş olduğunu söz etti.

Harika Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 birliktee kalan Beşiktaş’ta Teknik Sorumlu Lider Karaveli, müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Çabayı kıymetlendirerek kelamlarına başlayan Lider Karaveli, şunları söylemiş oldu:

“Güzel bir futbol akşamı olduğunu düşünüyoruz. Bugün buraya gelirken Kayserispor maçından daha sonra planladığımız her şey kazanmak üzerineydi. Fenerbahçe’nin maçlarını izleyip kendi oyunumuzu nasıl daha düzgün hale getiririz diye düşündük. İstediğimiz birfazlaca şeyin olduğunu düşünüyorum. Alan savunmasıyla karşıladık. Futbolcularımız onlara belirlediğimiz konumlara uygun biçimde davrandılar. Oyunun başlangıcında gole kadar uygun gittik. Golü yedikten daha sonra tıpkı oyunu devam ettirdik ve bu benim için değerliydi. Devre bitene kadar bu biçimde gideceğini düşünürken, birliktece yediğimizi düşündüğüm bir gol daha geldi kalemize. Nasıl ki atan tek başına atmıyorsa, gol yenildiği vakit da ekip halinde gol yeniliyor. Geçen hafta Oğuzhan ve İnanç değişiklikleri oyuna hayli katkı sağlamıştı. Biraz daha ileriye gitmemiz gerekiyordu ve Oğuzhan’dan Batshuayi’ye dayanak olmasını istedik. Oğuzhan girince işler daha âlâ gitti. Konumlar bulduk ve golün geleceğini devre içinde oyunculara söylemiştim. Gol yemezsek 2-2 ve 3-2’ye gidebileceğimizi söylemiştim. Rıdvan’ın yeterli bir ortası oldu. Yüksek orta yapmadı golde. Şahane bir 8 numara takviyesi oldu golde ve yeterli vurdu Josef. Bugün tahminen maçın galibi değiliz ancak oyunun galibiyiz. Süratli istikamet değiştirmeler vardı bir de. Bununla da Fenerbahçe’nin kenar boşluklarını değerlendireceğimizi düşünmüştük. İkinci golde de bunu değerlendirdik.”

“JOSEF KUSURSUZ BİR KATKI SAĞLADI”

Fenerbahçe’nin birinci golünde penaltı durumunu görmediğini tabir eden Başkan Karaveli, “Ayrıca benim değerlendirmem değerli değil. Hakem kararlarını TFF değerlendirir” derken, Pjanic’i bugün farklı bölgede oynatmasıyla ilgili olarak da “Pjanic’in oyuna en yüksek katkı verdiği durum 6 numaraydı. Josef’in dönüşüne karşın Pjanic’i o konumdan almayı düşünmedim. Bunu kusursuz yapıyor ve daha da yeterli yapacaktır. Bugün Atiba yerine Josef’i düşündük. Kayserispor maçında savunma konusunda Pjanic epey yardım alamadı. Atak tertiplerinde zorluklar yaşadı. Josef bugün ona hayli yardımcı oldu. Can ve Josef bugün direkt 8 olarak başladı. Top rakipteyken Pjanic’e yardım ettiler. Bunu uygun yaptı Josef, 2 de mükemmel golle katkı yaptı. bir arada âlâ götürdüler bence” diye konuştu.

“HANGİ MİSYONU VERİRLERSE ORADA OLACAĞIM”

Yeni teknik yöneticinin belirlenme sürecinde taraftarların kendisine takviye vermesiyle ilgili de konuşan Lider Karaveli, “Taraftarın sahip çıkışı beni fazlaca memnun ediyor. Bu olağanüstü bir şey. Bunun yalnızca 2 haftadır oynanan oyun ve alınan sonuçla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş geçmişinden bu yana öz kaynağı ile en şaşaalı günlerini yaşayan kulüptür. Ben de öz kaynaktan yetişip futbolcu oldum. Antrenör olarak da öz kaynaktan yetiştim. Taraftarlara minnettarım. Lider ve idare şurasına da teşekkür ederim. bu biçimde güç bir vakitte onur duydum bu vazifesi verdikleri için. Ben kalbimden ve aklımdan geçenleri birleştiririm. 2 maça da çıkarken son derece heyecanlıydım. Bu heyecanı kaybedersem antrenörlük yapmayı düşünmem. Ben futbolun ortasında kalmaya, antrenörlük yapmaya, genç insanların hayatına dokunmaya, ülke futbolunu güzel hale getirmeye talibim. Oyunun daha hoş olması için yapılacak ne var ise bunlara talibim. Beşiktaş Lideri ve İdare Heyeti, bana nerede olmamı söylerse ben orada olacağım. Bana yeni gelen teknik adamın takımında vazife yapmamı söylerlerse, bunu da kabul ederim. Beşiktaş Kulübü bana ne misyon verirse ben sonuna kadar elimden geleni yaparım” açıklamasını yaptı.

“OYUNA GİRENLERİN KATKI SAĞLAMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kayserispor karşısında olduğu üzere Fenerbahçe önünde de Oğuzhan ve İnanç’ın fazlaca katkı sağladığını söyleyen Başkan Karaveli, “Güven ve Oğuzhan’ın geçen hafta yüksek katkıları oldu fakat her oyuna katkı yapan birinci 11’de maça başlamak durumunda değil. Fenerbahçe’ye karşı oynayacağımız oyunun planında öteki oyunculara gerek duyduk. Bu oyuncuların tamamlayıcıları da Josef ve stoperde Necip’ti. Biraz Serdar’ı müdafaayı düşündüm. Âlâ oynadığı bir maçın üzerine sorunlu bir Fenerbahçe maçı onu geriye götürebilir diye düşündüm. Necip’le ilgili sakatlık olunca bir daha alanda oldu. Zira Serdar, Ersin ve Rıdvan üzere Beşiktaş’ın geleceğidir. Maçtan evvel oyuncularla atılımları de konuşuyoruz ve skora bakılırsa durumu konuşuyoruz. İtimat ve Oğuzhan bugün bir çabucak sonrasındadan giren durumundaydı lakin yarını bilmiyoruz. İkisi de girdikten daha sonra epey katkı yaptılar. Dışarıdan giren oyuncunun girip katkı sağlaması hayli kıymetli” dedi.

“ÇOK YETERLİ BİR OYUNCU KÜMESİ VAR”

İnanç’ın oyuna girdiği dakikanın kendisi açısından gerçek bir vakit içindema olduğunu söyleyen Karaveli, “Merkez orta alandan mutluydum ancak Fenerbahçe’nin öndeki 4’lüsünün sağ ve soldaki isimlerini Larin ve Ghezzal’la kapatmayı düşünüyorduk. Lakin ikisi de daha sonrasında biraz aksattı bu bakılırsavi. Çok fazla hür vuruş kazandığımız için Ghezzal’ın oyunda kalmasını istedik. İtimat girdikten daha sonra fazlaca tesir etti oyuna. Merkez orta sahanın bugün bizim etkimizde olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe’den daha yeterliydik rakamsam manada. Yüzde 60’a yakın topla oynamayla alandaydık. Ekiple maçtan evvel biraz konuştuk. Düzgün bir oyuncu kümesi var. Benim katkım en azdır, en çok katkı oyuncularındır. Burada öz kaynaktan tek başıma gelmedim. U19’daki bütün arkadaşlarım yanımda. Âlâ bir güç oluştu. Beşiktaş vazgeçmez. Beşiktaş’ın kültüründe vazgeçmek yoktur. Bir kırılma gerekiyordu tahminen de, buna da biz denk geldik. Umarım bundan daha sonra daha âlâ sonuçlarla devam ederiz” tabirlerini kullandı.

Karaveli son olarak altyapıda nazaranv yapan teknik erkeklerin unutulmaması gerektiğini söyleyerek, “Geçen maçta galibiyetle teşekkürler göndermiştim. Çok içimden geçmişti bu teşekkürleri iletmek. Maçta 2 kere geriden geldik. Büyük bir seyirci takviyesi vardı. 2 sefer geriden gelmek ve kaybetmeden ayrılmak hoş ancak en epeyce istediğimiz bu değildi. Benim üzere bu ülkede altyapılarda, akademilerde, o kadar epeyce işçi antrenör var ki. Çok kıymetli arkadaşlarım var. Kendi adıma bu ülkenin gençlerine güvenmekten vazgeçmeyeceğim. Spor kamuoyu da işçi antrenörlere güvenmekten vazgeçmesin. Bu ülkenin futbolunu epey daha düzgün yerlere taşıyabiliriz” açıklamasını yaptı.