Barıs Yarkadaş deklare etti: İBB’den adrese teslim ihale

Mihriban

Global Mod
Global Mod
tv100’de yayınlanan Erdoğan Aktaş’ın sunduğu Sağlı Sollu programında tv100.com muharriri Barış Yarkadaş Yapı Merkezi’nin aldığı ihaleleri deklare etti.

Barış Yarkadaş’ın açıklamaları şöyleki;

Türkiye’de kimse rastgele bir büyük iş alamıyor konsorsiyum kurup bu işleri de giremiyor. Zira rekabet ortamı oluşturulmuyor.

Yani o işi kimin yapabileceği muhakkak. Başkalarına çağırarak imaj yaratıyorsun ve adrese teslim gdolayıp o ihaleyi o şirkete veriyorsun. İsmine ihale diyorsun.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok itiraz ettiği nokta da bu… Zira sen diyor bir rekabet ortamı yaratmıyorsun.

Geçen hafta eleştirdiğim nokta şuydu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Çizgisi projesi yapıyor ve bunu 14 Eylül’de ihaleye çıkardılar. Ben de o ihalenin olacağını ve 4 şirketin davet edildiğini yazdım ve şunu söylemiş oldum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel görüşü açık ihaledir. Yani her insanın katılıp fiyat kırarak teklif vermesidir. Lakin davetiye yolu ihaleye Sayın Kılıçdaroğlu karşı çıkıyor.

Bu metro ihalesi de Çarşamba günü tamamlandı. Sanırım kesimlere bölmüşler ve Yapı Merkezi isimli şirkette kalmış.

Yapı Merkezi kim?

Yapı Merkezi Metro ihalesini alan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nü yapan, Avrasya Tüneli’ni yapan, Polatlı-Konya tren yolunu, Marmara Forumu, Taksim-Kabataş füniküleri yapan, İzmir Metrosunu, Yerköy-Sivas yüksek süratli treni yapan Kadıköy-Kartal metrosunu yapan bir firma dır.

Cumhuriyet Halk Partisi’yle de Çanakkale Köprüsü yüzünden sert bir polemiğe giren bir firmanın almasına da ben onu da dikkat çektim. Benim temel eleştirim Cumhuriyet Halk Partisi’nin eleştirdiği hangi usul var ise Ekrem liderin da, Mansur liderin da, Tunç liderin da, Muhittin liderin da, oburlarının de tamamının da bunları yapmaması gerekir.

Yatırım tavsiyesi içermez.