Badminton Federasyonu Lideri Özmekik bir daha aday

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Türkiye Badminton Federasyonu’nun Kasım ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu’nda mevcut lider Murat Özmekik, başkanlığa bir daha adayı olduğunu deklare etti.

Türkiye Badminton Federasyonu’nun Kasım ayında yapılacak Olağan Genel Heyeti’nde mevcut lider Murat Özmekik, başkanlığa bir daha adayı olduğunu deklare etti. Özmekik’e basın toplantısında idare şurası üyesi Akif Sıtkı Ercan eşlik etti. Türkiye Spor Müellifleri Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özmekik Badmintonu Türkiye’de üst noktalara getirdiklerini belirterek, “Ben badminton topluluğunun dayanağı ile halka ve hakka hizmet için yola devam etmek istiyorum. 3 sene daha badminton topluluğunun dayanağını istiyorum. İstikrar için badminton federasyonu lider adayıyım. 2004 ve 2016 yılları içinde toplam 4 periyot Badminton Federasyonu başkanlığı seçimlerinde nasip oldu, federasyon lideri oldum. 2021 yılındaki seçimlerde tekrar adayım. 4 periyotluk 17 yıllık vazife içerisinde biroldukca projeyi hayata geçirdik. Lisanslı sportmen sayısını 3 binden 130 bine çıkarttık. Antrenör sayısını binden 20 bine çıkarttık. Toplumsal sorumluluk projeleri ve badmintonu 81 vilayette yaygınlaştırmak için projeler yaptık. Anaokullarında, kreşlerde, Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı spor salonlu bin okula gereç ve badminton eğitimi dayanak projesi yaptık. Çocuk sevgi meskenlerinde Aile Bakanlığı ile protokolümüz çerçevesinde Türkiye’de 50’den çok badminton eğitimi projesini hayata geçirdik. Her yıl 100 köye badminton gereci göndermeye devam ediyoruz. Aile ve halk içinde badmintonu yaygınlaştırdık. Risk altındaki kümelere badminton eğitimi verdik. ‘Taş atma tüy top at’ projesi ile bilhassa Hakkari’de tek seferde 2 bin çocuğa ulaştık. Antrenörlük kursu açtık” dedi.

“Türkiye şampiyonlarını, kota karşılaşmalarını kendi tesisimizde yapıyoruz ve gelir elde ediyoruz”

Atletlerin turnuvalara hazırlandığı Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nden de bahseden Özmekik, “Bir federasyonun şayet olmazsa olmazı tesistir. Şu an 42 oda 117 yataklı, 9 kortluk spor salonu, aşağısı da 2 kortluk idman salonu, fitness merkezi, yemekhanesi, kafeteryası, TBF mağazası, spor müzesi, hamam ve saunalarıyla birlikte bir olimpiyat hazırlık merkezine sahip bir federasyon var. Türkiye şampiyonlarını, kota karşılaşmalarını kendi tesisimizde yapıyoruz ve gelir elde ediyoruz. Türkiye Badminton Federasyonu Spor Toto’dan 2019 yılında pandemidilk evvel aldığı 2 buçuk milyon TL’lik dayanağa bir 2 buçuk milyon TL ek kaynak ekleyen bir federasyon olarak kendine kaynak temin eden tek federasyon haline gelmiştir. TBF markası ile Çin’de 15’den çok badminton materyali ürettirdik direkt depomuza koyarak ulusal atletlere ve kulüplerimize fiyatsız dağıttık. Ben badminton topluluğunun dayanağı ile halka ve hakka hizmet için yola devam etmek istiyorum. 3 sene daha badminton topluluğunun takviyesini istiyorum. İstikrar için badminton federasyonu lider adayıyım” tabirlerine yer verdi.