ASO Lideri’nden reaksiyon çeken teklif: Tarlasını ekmeyene vergi bindirin

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Ankara Sanayi Odası (ASO) Lideri Nurettin Özdebir, “Ekilmeyen topraklardan vergi alınması uygulamasına geçilmesi, bu toprakların ekilmesi için bir prosedür olarak uygulanabilir” diyerek hükümete teklifte bulundu.

ASO Meclisi’nde konuşan Lider Özdebir, iktisat idaresinin ithalata bağımlı olmayan bir üretim modeli ortaya koyması gerektiğini belirtirken, “Ekonominin kalıcı olarak dengelenmesi için enflasyon meselesinin evvelandirilmesi gerekir. Enflasyonun yarattığı belirsizlik yatırımcıyı yatırım konusunda utangaç davranmaya itiyor” tespitinde bulundu. Özdebir, bu yılın birinci 4 ayında ihracatın yüzde 22, ithalatın ise yüzde 40 arttığını, ithalatı frenlemek için ülke genelinde üretim odaklı seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Özdebir, ithal mamüllerin içeride üretilmesi için Türkiye Varlık Fonu’na yatırım bakılırsavi verilmesini istedi.

Tarlasını ekmeyene vergi bindirin

ASO Lideri Nurettin Özdebir, besin arz güvenliği ve ziraî üretimin en değerli gündem haline geldiğini, besine artık üretim ya da enflasyonu arttırıcı tesiri üzerinden değil, bir güvenlik sorunu olarak bakılması gerektiğini söylemiş oldu.

Özdebir, “Ekilmeyen yerlerden vergi alınması uygulamasına geçilmesi, bu yerlerin ekilmesi için bir metot olarak uygulanabilir” teklifinde bulundu.

Yatırım tavsiyesi içermez.