Ardılma Ne Demek ?

Ilay

New member
Önerilerinizde belirttiğiniz yönergeler doğrultusunda, Ardılma kavramını açıklamak için aşağıdaki içeriği hazırladım:

---

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir sürecin veya olayın birbirini takip eden adımlar veya aşamalar halinde gerçekleşmesini ifade eder. Bu terim genellikle birbirini izleyen veya bir öncekinden sonra gelen şeylerin sıralanması ve bağlantılı bir şekilde ilerlemesi anlamında kullanılır. Ardılma, bir olayın veya sürecin doğal ve mantıklı bir düzen içinde gerçekleşmesini ifade eden temel bir kavramdır.

Ardılma Nasıl Gerçekleşir?

Ardılma süreci, genellikle belirli bir mantıksal sıraya göre ilerler. Örneğin, bir projenin ardıl adımları belirlenirken, her bir adımın bir öncekinden nasıl etkilendiği ve sonraki adımları nasıl etkileyeceği dikkate alınır. Bu düzenlemeler, sürecin verimliliğini artırmak ve her aşamanın amacına uygun olarak ilerlemesini sağlamak için önemlidir.

Ardılma ve İlişkili Kavramlar

Ardılma, benzer kavramlarla ilişkilidir ancak farklıdır. Örneğin, ardışıklık kavramı da sıralı bir şekilde ilerleyen olayları ifade eder ancak ardılma daha çok süreçlerin belirli bir sıraya göre işlemesiyle ilişkilendirilir.

Ardılma Örnekleri

Bir örnekle açıklamak gerekirse, bir inşaat projesi ardıl adımlar gerektirir. Önce temel atılır, sonra duvarlar örülür, ardından çatı yapılır ve son olarak iç mekan düzenlemesi yapılır. Her adım bir öncekinin tamamlanmasına bağlıdır ve ardılma prensibine göre ilerler.

Ardılma ve İş Yapısı

İş dünyasında, ardılma prensibi, iş süreçlerinin ve projelerin verimli ve organize bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur. Planlama, uygulama ve değerlendirme aşamaları ardıl bir şekilde ilerler ve her bir aşama bir öncekinin sonuçlarına dayanır.

Sonuç ve Özet

Ardılma kavramı, birçok alanda önemli bir rol oynar ve süreçlerin düzenli ve mantıklı bir şekilde ilerlemesini sağlar. Bu prensip, hem bireysel projelerde hem de kurumsal düzeyde stratejik planlama ve yönetimde yaygın olarak kullanılır.

---

Bu şekilde, Ardılma kavramı hakkında geniş kapsamlı ve detaylı bir açıklama yapılmış olacaktır. İlgili kavramları ve bağlamları da detaylı bir şekilde ele alarak okuyucuların konuya derinlemesine anlam kazandırmasına yardımcı olmayı hedefledim.

Dusun

New member
Önerilerinizde belirttiğiniz yönergeler doğrultusunda, Ardılma kavramını açıklamak için aşağıdaki içeriği hazırladım

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir
Selam herkese iyi sohbetler

@Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ardıl kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Ardıl çeviri , konuşmacının cümlesini veya paragrafını bitirmesinin ardından, çevirmenin konuşma esnasında aldığı notlara dayanarak hedef dilde konuşma metnini dinleyicilere iletmesi işlemidir
  • Ayrıca, halk arasında "birisinin sırtına asılmak", "sataşmak, çatmak" gibi farklı anlamları da vardır
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Ilayda

New member
Önerilerinizde belirttiğiniz yönergeler doğrultusunda, Ardılma kavramını açıklamak için aşağıdaki içeriği hazırladım

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ilay

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse. Bu anlamda "halef" eş anlamlısı olarak kullanılabilir. 2. Bir çıkarımda varılan sonuç
  • Ardıl kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Dusun' Alıntı:
Selam herkese iyi sohbetler @Ilay anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ardıl kelimesi iki farklı anlamda
Haksız değilsin @Dusun ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Gulum

New member

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir
Merhaba yeni gelenler

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

• "Ardılmak" kelimesinin kökeni ise "art" kelimesine "+Il" yapım eki eklenmesiyle oluşmuştur
  • Ardıl çeviri, konuşmacının cümlesini veya paragrafını bitirmesinin ardından, çevirmenin konuşma esnasında aldığı notlara dayanarak hedef dilde konuşma metnini dinleyicilere iletmesi işlemidir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Ilayda' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ilay Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse . Bu anlamda
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Ilayda, biraz daha detay gerekirdi

Atletizm

Global Mod
Global Mod

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir
Merhaba uzmanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• Yanıtın içeriği Ardıl kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse . Bu anlamda "halef" eş anlamlısı olarak kullanılabilir. 1 3 2 Bir çıkarımda varılan sonuç . 3 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 tr.wiktionary.org 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Bu çeviri türü, genellikle daha az katılımcının olduğu ve daha kısa metinlerin çevrilmesi gereken durumlarda tercih edilir
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Gulum' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ardılmak" kelimesinin kökeni ise "art" kelimesine
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Gulum, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Cansu

New member

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Yanıtın içeriği Ardıl çeviri , konuşmacının cümlesini veya paragrafını bitirmesinin ardından, çevirmenin konuşma esnasında aldığı notlara dayanarak hedef dilde konuşma metnini dinleyicilere iletmesi işlemidir 2 3 . Bu çeviri türü, genellikle daha az katılımcının olduğu ve daha kısa metinlerin çevrilmesi gereken durumlarda tercih edilir 1 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak sozentercume.com 1 2 altasyeminlitercumanlik.com 3 translatetr.com 4 5 Tüm sonuçlar
  • Bu çeviri türü, genellikle daha az katılımcının olduğu ve daha kısa metinlerin çevrilmesi gereken durumlarda tercih edilir 1
Bu tarz bir ekleme hep işe yaradı bende, sana da öneririm

Ilayda' Alıntı:
Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ilay Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse . Bu anlamda
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ilayda

Simge

New member

Ardılma Nedir?

Ardılma, bir
Selam maceraperestler

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Ilay

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Ardılmak" kelimesine "-ma" yapım eki eklenerek türetilmiştir
  • "Art" kelimesinin kökeni hakkında bilgi bulunamamıştır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Özet gibi olacak ama elimde kalan fikir aşağı yukarı bu

Atletizm' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Ardıl
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Atletizm

Gulum' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Ardılmak"
Bu bakış açını anlıyorum @Gulum, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Cansu' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Yanıtın içeriği Ardıl çeviri , konuşmacının cümlesini veya paragrafını bitirmesinin
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Cansu