Olimpilyatlar bitti, anıları kaldı. Bilhassa Türkiye için enteresan bir deneyimdi. Kimi branşlarda birinci sefer madalya kazandık. Atletlerimizin, gruplarımızın olmadığı branşlarda ise farklı biçimde temsil edildik. Bunlardan biri de basketboldu. Basketbolda örneğin, Mustafa Özben final maçının anonsörüydü. Sözcü HaftaSonu, Özben ile görüştü.
“SEYİRCİNİN EKSİKLİĞİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞTIM”
“Efes’in sesi olarak maçlarımıza renk katmaya çalışıyorum. Pandemi niçiniyle tüm branşlardaki gayretler izleyicisizdi. Bu durum aslında sunucu, DJ üzere farklı konumlarda bakılırsav yapanlara farklı çeşitten bir sorumluluk getirdi. Olimpiyat hissini yaşayan atletleri onurlandırmalı ve seyircinin eksikliğini biraz olsun onlara unutturmalıydık. Hepimiz bu şuurla çalıştık.”
“BAŞARI TESADÜF DEĞİL”
“2002 yılında özel bir turnuvada nazaranv yapmak için Türkiye Basketbol Federasyonu ile bağlantıya geçtim. Kabul ettiler ve turnuvada istekli olarak bu işe başladım. daha sonrasında ise Anadolu Efes’ten gelen teklifle profesyonel mesleğime resmen başladım. Başarımın sırrı ise işimi epeyce ciddiye almak. Üç olimpiyatta bakılırsav yapmam ise asla tesadüf değil. Yaptığım işin
kalitesi FIBA tarafınca fark ve takdir ediliyor.”
- Mustafa Özben kimdir?
- Olimpiyatlarda, NBA yıldızlarının bulunduğu basketbol final maçını anons etmek nasıl bir histi?
- Türk olduğunu öğrenenler nasıl reaksiyon veriyor?
- Kimi ansons etmek isterdin?
- Lakabın var mı?
- Senin yolundan gitmek isteyenlere önerin neler olacak?
- Mesleğinde unutamadığın an var mı?
“SEYİRCİNİN EKSİKLİĞİNİ UNUTTURMAYA ÇALIŞTIM”
“Efes’in sesi olarak maçlarımıza renk katmaya çalışıyorum. Pandemi niçiniyle tüm branşlardaki gayretler izleyicisizdi. Bu durum aslında sunucu, DJ üzere farklı konumlarda bakılırsav yapanlara farklı çeşitten bir sorumluluk getirdi. Olimpiyat hissini yaşayan atletleri onurlandırmalı ve seyircinin eksikliğini biraz olsun onlara unutturmalıydık. Hepimiz bu şuurla çalıştık.”
“BAŞARI TESADÜF DEĞİL”
“2002 yılında özel bir turnuvada nazaranv yapmak için Türkiye Basketbol Federasyonu ile bağlantıya geçtim. Kabul ettiler ve turnuvada istekli olarak bu işe başladım. daha sonrasında ise Anadolu Efes’ten gelen teklifle profesyonel mesleğime resmen başladım. Başarımın sırrı ise işimi epeyce ciddiye almak. Üç olimpiyatta bakılırsav yapmam ise asla tesadüf değil. Yaptığım işin
kalitesi FIBA tarafınca fark ve takdir ediliyor.”