Anamorfoz Atatürk yapıtı Rahmi Koç Müzesi’nde

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Temmer Marble, memleketler arası ölçekte ses getiren ‘Anamorfoz Atatürk’ yapıtını 29 Ekim’den itibaren Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergiliyor. Evvel İzmir’de, daha sonrasında da İtalya’daki Marcomacc Fuarı’nda sergilenen ve kısa müddette ağır ilgi ile karşılaşan eser, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ziyaretçiler ile buluşuyor.

“YABANCILARIN YAPITIN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRMESİ TANIMI SIKINTI BİR GURUR YAŞATTI”

Temmer Marble İdare Şurası Lideri Rüstem Çetinkaya, “Eseri birinci vakit içinderda İzmir’de sergilediğimizde beklediğimizin fazlaca ötesinde bir ilgi ile karşılaştık. Geçen ay ise İtalya’daki mermer fuarında sözlerle tanım edemeyeceğimiz bir gurur yaşadık. Yabancı ziyaretçiler yapıtla ilgili ayrıntılı bilgiler alırken biroldukça sefer fotoğraf çektirdi. Ulusal basınımızın yanında milletlerarası basın da ağır ilgi gösterdi. Bize göre bu noktadan daha sonra bu proje bir bakıma artık kamuya mal olmuş durumda. Bu bağlamda eserimizi ülkemiz için en manalı günde, bana bakılırsa en hakikat yerde sergilemeye başlıyoruz. Bu heyecanı Rahmi M. Koç Müzesi’nin değerli ziyaretçileri ile paylaşmaktan ötürü memnunum.” dedi.

ALİ KOÇ: ÇOK HEYECANLANDIM

Rüstem Çetinkaya’nın ‘Anamorfoz Atatürk’ projesini Rahmi M. Koç Müzesi’nde halkla buluşturmak istediğini söyleyince fazlaca heyecanlandığını belirten Ali Y. Koç, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Müze müdürümüz Mine Hanım’ın çalışmaları daha sonrasında bu fikri Rahmi Bey’e anlattık. Rahmi Bey’in talimatı daha sonrasında müzede sergilenmek üzere çalışmalar ağırlaşarak, artarak devam etti. Ben de o günden bugüne süreci büyük bir heves ve heyecanla yakından takip ettim. Büyük Lider Atatürk ve arkadaşları Cumhuriyet’i kurarken ‘Ülkemizin dünyanın en çağdaş ve en kalkınmış toplumlarından biri olması’ mefkuresine kenetlenmişlerdi. Tıpkı bedeller etrafında birleştiğinde bir ulusun neleri başarabileceğini Cumhuriyetimiz ile göstermişlerdi. Bugün hala Ülkemizin her alanda gereksinim duyduğu tahlilleri, Atatürk’ün fikirlerinde, Cumhuriyetimizin reformlarında bulabiliyoruz. Cumhuriyetimizi anlamalıyız, Cumhuriyetimizi anlatmalıyız, yaşatmalıyız ve bedellerine sıkı sıkı sarılmalıyız. Bu bayramı da hak ettiği biçimde kutlamalıyız. Cumhuriyetimizle neredeyse yaşıt olan Koç Topluluğu, Atatürk’ün fikir ve kıymetleri ışığında, Ülkemizin her alanda gelişmesi, uygunlaşması, yükselmesi için çalışmaya, üretmeye devam ediyor. Zira Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i anlamanın bu memleketimiz için fazlaca çalışmaktan, üretmekten, ekonomik ve toplumsal katma paha yaratmaktan geçtiğine inanıyoruz ve çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapıyoruz.”

Ali Y. Koç, herkesi 30 Aralık’a dek Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenecek olan bu özel yapıtı görmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yatırım tavsiyesi içermez.