Altay’da Mustafa Denizli’nin maksadı Avrupa

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Altay Teknik Yöneticisi Mustafa Denizli, düzenlediği basın toplantısında maksatlarının Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Alt ligden gelen kadroların birinci senelerında kümede kalma amacıyla döneme başladığını lisana getiren Mustafa Denizli, “Altay için bu biçimde bir amaç olmaz. Altay yıllardır bu ligde uğraş etmiş, sempati toplamış bir takım. Altay’ın daha evvelce benim vaktimde oynadığı Avrupa kupası maçları vardır, bu dönem da amaç orasıdır. Öncelikle maksat tutunmak değil, bu ligde fark yaratmaktır. Bunu yaratmak için çalışacağız” dedi.

kuvvetli rakiplere karşı zoru başarmak için vazifede olduklarını söz eden deneyimli teknik adam, “Futbolda her türlü kararın olduğunu da bilerek hareket ediyoruz. Evvel rakibin değil bizim ne yapacağımıza çalışıp konsantre olmalıyız. Yeni transferlerin kişisel oyun zekaları ve toplumsal olarak kente ve kadroya ahenkleri düşündüğüm üzere fazlaca fazla vakit almayacak. Gelmesini beklediğimiz iki futbolcumuz var. Uzun devir daha sonra birinci defa taraftarımızın önüne bir Harika Lig maçıyla başlıyoruz. Başlangıçlar her vakit heyecan verici ve zordur” diye konuştu.

MOHAMMAD NADERİ GELDİ

Altay, dış transferde İranlı sol bek Mohammad Naderi ile el sıkıştı. Teknik yönetici Mustafa Denizli’nin raporuyla transfer edilen 24 yaşındaki savunmacı siyah-beyazlı grupla idmanlara başladı. Son olarak İran’da Esteghlal FC forması giyen Naderi, geçen dönem 23 maçta 1 gol kaydetti. İranlı defans oyuncusu Muhammad Naderi, Altay’ın takımına kattığı 9’uncu oyuncu oldu.

Mohammad Naderi’nin İran’dan takip ettiği bir futbolcu olduğunu belirten Mustafa Denizli, “Önü son derece açık. İran Ulusal Takımı’nda vazife yapan, alternatif konumlarda kullanabileceğim bir futbolcu. Altay bu transferden önemli bir biçimde istifade edecek” yorumu yaptı.

“ALTAY-GÖZTEPE REKABETİ ÇOK FARKLI”

Üstün Lig’de bu dönem iki İzmir takımının karşı karşıya geleceğinin hatırlatılması üzerine Mustafa Denizli, “Bu rekabet İzmir’in en hoş rekabetlerinden bir tanesiydi bizim vaktimizde. Son devirlerde kesintiye uğramıştı. Altay-Göztepe maçlarının keyfi epeyce farklıdır. Ülkemizi Fuar Kentleri Kupası, UEFA Kupası devrinde temsil etmiş gruplardır. Muhteşem Lig’de uzun mühlet daha sonra buluşmaları son derece sevindirici bir hadise” dedi.

“ALSANCAK STADI KONUTUM SAYILIR”

İsminin verilmesinin gündemde olduğu Alsancak Stadyumu’nda gençliğinin geçtiğini söyleyen Altay Teknik Yöneticisi Mustafa Denizli, “Orada yattım, orada yedim, içtim, çalıştım senelerca. Meskenim demekten daha doğal bir şey olamaz. O devir Üstün Lig’de 5 İzmir kadrosu vardı. Hepsinin tesisi vardı. Altay’ın konutu daima Alsancak oldu. O yüzden Altay’la özdeşleşmiş bir stadyum. Açılacağı tarihi dört gözle bekliyoruz” halinde konuştu.