Altay Bayındır’ın yokluğunda kale Berk Özer’e emanet! Fenerbahçe’de değişim…

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Fenerbahçe’nin genç kalecisi Berke Özer, sarı lacivertli formayla birinci defa Muhteşem Lig maçına çıkmaya hazırlanıyor. Son haftalarda performansı düşen ve Trabzonspor maçında daha sonra 1 maç men cezası alan Altay Bayındır’ın yerine, hafta sonu eldivenler Berke Özer’de olacak…

Fenerbahçe’nin Trabzonspor’a 3-1 yenildiği müsabakanın akabinde bordo mavili taraftarlarla yaşadığı tartışma niçiniyle 1 maç men cezası alan Altay Bayındır, hafta sonu oynanacak Muhteşem Lig maçında eldivenleri Berke Özer’e emanet edecek. 2018 yılında Altınordu’dan Fenerbahçe’ye transfer edilen ve sarı lacivertli taraftarların büyük beklentisi olan 21 yaşındaki Berke Özer, sarı lacivertli birinci defa bir Üstün Lig maçında nazaranv alacak.

ALTAY BAYINDIR’IN MAKUS PERFORMANSI

Son 9 maçta kalesinde 15 gol nazarann ve Trabzonspor müsabakasında Anastasios Bakasetas’ın frikik golünde büyük yanlışı bulunan Altay Bayındır’ın performansı hayal kırıklığı yaratıyordu. Harika Lig’de 4. haftada oynanan Sivasspor maçından beri kalesini gole kapatamayan Altay Bayındır, ligde 6 maçta 9 gol, Avrupa’da ise 3 maçta 6 gol yedi. Karşı karşıya konumlardaki başarısıyla öne çıkan lakin, duran toplardaki zaafiyetine deva bulamayan Altay Bayındır’ın makus performansı son haftalarda tenkit konusu oluyordu.

SİVAS MAÇINDA DA BÜYÜK KUSUR

Bakasetas’ın frikik golünde barajı kusurlu kurduran ve gelen topu tutamayarak gole niçiniyet veren Altay Bayındır, 4. haftadaki 1-1 biten Sivasspor maçındaki kusuruyla da maça damga vurmuştu. Ulusal kaleci kendisine atılan pası denetim etmekte zorlanınca topu kapan Pedro Henrique’yi düşürerek penaltıya niçiniyet vermiş ve Sivasspor’un birliktelik golünü atmasına niye olmuştu.

BERKE ÖZER SESLERİ

Kimi taraftarlar Berke Özer’e baht verilmesi tarafında yorumlar yaparken, 21 yaşındaki file bekçisi Alanyaspor maçında birinci kere kaleye geçecek. Altay Bayındır’ın cezası niçiniyle kaleye geçme fırsatı yakalayan Berke Özer’in nasıl bir performans sergileyeceği ve kaleyi bundan daha sonraki maçlarda da devralıp alamayacağı merakla bekleniyor. 2019’dan beri Belçika’nın Westerlo kadrosunda kiralık olarak forma giyen Berke Özer, dönem başında Fenerbahçe’nin A ekip takımında kendisine yer bulmuş lakin hazırlık maçları dışında oynama talihi elde edememişti. Altınordu altyapısında yetişen ve geleceğin yıldız kalecileri içinde gösterilen Berke Özer, 2,5 milyon Euro bedelle Fenerbahçe’ye transfer edilmişti. Genç kalecinin sarı lacivertli grupla olan mukavelesi ise dönem sonu bitecek.

VOLKAN DEMİREL: BERKE’DE KENDİMİ GÖRÜYORUM

Fenerbahçe’nin efsane kalecisi Volkan Demirel, Berke Özer’in sarı lacivertli kulübe transfer olduğu devirde genç kaleci için şu kelamları sarf etmişti: “Berke de kendimi görüyorum. İnşallah o da benim üzere uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet eder. Ben onun yaşındayken top tutmayı bilmiyordum.”

• Altay Bayındır’ın son 9 maç performansı
  • Fenerbahçe 1-1 Sivasspor
  • Başakşehir 2-0 Fenerbahçe
  • Fenerbahçe 2-1 Giresunspor
  • Hatayspor 1-2 Fenerbahçe
  • Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa
  • Trabzonspor 3-1 Fenerbahçe
  • Eintracht Frankfurt 1-1 Fenerbahçe
  • Fenerbahçe 0-3 Olympiakos
  • Fenerbahçe 2-2 Royal Antwerp