Alfons Groenendijk: Oyuncuların yerde yatmalarını istemeyiz

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, Beşiktaş karşısında aldıkları bir puandan şad olduklarını ve hakikat yolda olduklarını söylemiş oldu. Groenendijk ayrıyeten oyuncuların yerde yatmasını isteyen bir takım olmadıklarını da belirtti.

Spor Toto Muhteşem Lig’in 24. haftasında Antalyaspor deplasmanda Beşiktaş ile golsüz birliktee kaldı.

Maçın akabinde basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, dayanılmaz bir atmosferde maç oynadıklarını söz ederek, ”Harika taraftara sahip rakip karşısında güçlü bir gayrete girdik. Kritik bir konumda olduğumuzu biliyoruz. Bunları aşmak için güzel oyuncular transfer ettik. Yeni transfer ettiğimiz oyuncular ekibe katkı sağladığında daha uygun sonuçlar alacağız. Şiddetli bir gayret geçti. Birinci yarı yeterli bir oyun ortaya koyduk, fırsatlar yakaladık. 0-0 ile devre ortasına gittik. İkinci yarı Beşiktaş’ın üstümüze geleceği aşikardı. Dürüst olmak gerekirse gole yakın taraf Beşiktaş’tı. Bizim açımızdan mental olarak bu puanın ehemmiyeti epey büyük. Buralardan çıkmak için bu biçimde kritik puanlara gereksinimimiz vardı. Hafta içi ve hafta sonu iki kritik çaba var. Bu konumdan kurtulmak için elimizden geleni yapacağız. 0-0’lık sonuç ve 1 puandan mutluyuz, hakikat yolda olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

”Oyuncuların yerde yatmalarını istemeyiz”

Oyuncuların vakit geçirmesine yönelik soruya yanıt veren Groenendijk, ”Biz olağan ki hiç bir vakit oyunculardan yerde yatmalarını isteyecek bir takım değiliz. Ayakta kalıp gol atmalarını isteyen takımız. Beşiktaş son dakikalarda bizi geriye yasladı, yanılgılara zorladı. Birkaç durumda da bahtımız yanımızda oldu. Son pasları yeterli ayarlayamadık. Yeni katılan oyuncular yoruldu, onları çıkartmak zorunda kaldık. Daha yeterli kondisyonda daha yeterli bir sonuç elde edebilirdik. Yattığınız her saniye her dakikaya eklenen artı dakikalar oluyor. bu biçimde bir şey istemedik biz” sözlerini kullandı.

”Nuri Şahin ile birlikte karar veriyoruz”

Burada çalışmaktan keyifli olduğunu söz eden Hollandalı teknik adam, ”Kuralları maalesef ben koymuyorum. Ben bu ekibin teknik yöneticisiyim, Nuri ile biroldukça hususa çalışıyorum. birlikte karar verdiğimiz doğrudur. Ayrıyeten hayli âlâ bir karakter kendisi. Kuralları bana sormanız gerçek değil, ben Hollanda’dan geldim bu ülkede kuralları ben koymuyorum” diye konuştu.