Alfons Groenendijk: En makûs hislerden biridir

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, Beşiktaş ile oynanan Üstün Kupa maçının akabinde yaptığı açıklamada “Finali kaybetmek futboldaki en makûs hislerden biridir. Buna ilaveten penaltılarla kaybetmek, bu makus duyguyu artırır. Biz de berbat hisler arasındayiz” dedi.

Beşiktaş, Turkcell Harika Kupa 2021’de olağan müddeti ve uzatma dakikaları 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan maçta, penaltılar kararında Fraport TAV Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, finali kaybetmenin futboldaki en makus hislerden biri olduğunu belirterek, “Buna ilaveten penaltılarla kaybetmek, bu makus duyguyu artırır. Biz de berbat hisler ortasındayız. Soyunma odasını varsayım edebilirsiniz. Çok büyük bir hayal kırıklığı var. Birinci yarı Beşiktaş’ın denetiminde bir oyun izledik. İkinci yarı oyunu dengeledik. Skor üretecek konumlara girdik ve skoru da ürettik. Uzatmalarda düzgün oynadık diyebilirim. Olağan ki Beşiktaş da talih buldu fakat daha epeyce bizim domine ettiğimiz bir oyun oldu. Oyunculardan mutluyum. Bir penaltı konumu vardı, bunda niye VAR’a gidilmediğini sormak gerekiyor. Kramp ve sakatlık yaşayan oyuncular oldu, o yüzden birtakım değişiklikler mecburi oldu. Penaltılarda bu oyuncuları kullanamadık. Penaltılar sorumluluk ister. Bu sorumluluğu almak kolay değil, bundan dolayı oyuncularıma teşekkür ediyorum. Beşiktaş’ı tebrik ederiz, onlara kaybettik. Pazar günü Göztepe ile maçımız var. Ona konsantre olmamız gerekiyor. Kupayı en çok taraftarımız için kazanmak istedik lakin bunu başaramadık. Bunları kenardan bırakıp önümüze bakmamız gerekiyor” sözlerini kullandı.

GHACHA: İKİNCİ YARI VE UZATMA DEVRESİNDE OYUNA HÜKMEDEN TARAF BİZDİK

Antalyasporlu futbolcu Houssam Ghacha ise şunları söylemiş oldu:

“Bu maça yeterli hazırlandık. Bir kısımdan daha sonra oyunu domine eden taraf bizdik. Bu maçın büyüklüğünün farkındaydık. Tüm teknik takıma teşekkür ediyorum, son derece düzgün hazırladılar bizi bu maça. İkinci yarı ve uzatma devresinde oyuna hükmeden taraf bizdik. Penaltılara kalınca natürel yarı yarıya geliyor şanslarınız. Biz de bunu değerlendiremedik ve kaybeden taraf olduk. Fakat hayli düzgün bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Çok güzel savaştık. yinedan grup arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Artık başımızı kaldırıp yenidendan 3 gün daha sonra oynayacağımız lig maçına odaklanacağız. Çok kıymetli bir maç. O maç için gereken her neyse yapılacaktır.”