Alanyaspor, Francesco Farioli’yi ekibin başına getirdi

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Bülent Korkmaz ile yollarını ayıran Alanyaspor, kulüpte daha evvel teknik yönetici Çağdaş Atan’ın yardımcısı olarak çalışan Francesco Farioli’ye teknik yönetici olarak imza attırdı.

Aytemiz Alanyaspor, Fatih Karagümrük ile yollarını ayıran Francesco Farioli ile 2,5 yıllık mukavele imzaladı.

Akdeniz temsilcisi, Çağdaş Atan ile başlanılan makus dönemin akabinde ekibin başına Bülent Korkmaz’ı getirmişti. Alanyaspor, Korkmaz ile âlâ bir çıkış yakalasa da alınan makus sonuçlardan daha sonra bir ayrılık daha yaşandı!

GALATASARAY İLE İSMİ ANILDI

İtalyan teknik adam Farioli, Alanyaspor’da Çağdaş Atan’ın yardımcılığını da yapmıştı. Farioli’nin ismi son günlerde Galatasaray’da teknik yönetici Fatih Terim’in yardımcılığı için de geçmiş ve İtalyan çalıştırıcı NEF Stadyumu’nda sarı-kırmızılı ekibin maçlarını loca tribünlerden takip etmişti.

FATİH TERİM’İN FARIOLI HAKKINDAKİ KELAMLARI

Fatih Terim, Karagümrük’ten ayrılan Francesco Farioli’nin teknik takımlarına katılacağına yönelik haberlerin sorulması üzerine, “Benim haberim yok, palavralar sırayla gidiyor. Yeni gündem unsurumuz bu galiba. Maç dışında ben hiç görüşmedim kendisiyle. Birfazlaca kişi öngörülüyor. Klasik haline geldi. Hatta teknik yönetici yetiştirmeme olayıyla birleştirdiler” yorumunu yaptı.

ALANYASPOR’UN AÇIKLAMASI

“İmza merasiminde konuşan liderimiz Hasan Çavuşoğlu, Dönem başından bu yana birlikte çalıştığımız Bülent Korkmaz hocamızla karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Bülent hocamıza ve takımına, Aytemiz Alanyaspor’umuza vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni hocamız Francesco Farioli bildiğiniz üzere geçen dönem grubumuzda yer almaktaydı. çabucak sonrasında Fatih Karagümrük’e teknik yönetici olarak gitmişti. Oradan da geçtiğimiz vakit içinderda ayrılmıştı. Biz de Francesco hocamızla yolumuza devam etme sonucu aldık. Kendisi bildiğimiz ve inandığımız bir hocamız. Kulübümüze faydalı olacağına da inanıyoruz. Aytemiz Alanyaspor’umuzun daha yeterli yerlere gelmesi için çalışmalar yapacağız. İyi ve uğurlu olsun.

Teknik Yöneticimiz Francesco Farioli ise, “Eve döndüğümden dolayı epey memnunum. Burada olmak benim için büyük bir onur. Liderimizle epeyce güzel bir diyalogumuz var. Beni her vakit destekledi. Bir gün tekrar buluşacağımızı ben giderken de konuşmuştuk. Beni yine buraya getirdiği için kendisine hayli teşekkür ediyorum. Aytemiz Alanyaspor’u hak ettiği yerlere taşımayı hedefliyoruz. Bana bu fırsatı verdiği için hayli teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Teknik Yöneticimiz Francesco Farioali’nin grubu şu biçimde:

Daniele Cavalletto ve Felipe Sanchez Mateos (Yardımcı Antrenör)

Jarkko Antero Tuomisto (Kaleci Antrenörü)

Francisco Nogales (Bireysel Performans Antrenörü)

Osman Nuri Kul (Analiz)

Giovanni Melchiorre ve Ali Can Sümbül (Kondisyoner)”