Ahmet Işık Çebi: VAR hakemi yanlış yapıyorsa, kasıtlı yapıyordur

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Işık Çebi, Lider Karaveli ve Ceyhun Çıkarı ile basının karşısına geçip MHK ve hakemler hakkında sert tabirler kullandı.

Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Parıltı Çebi, teknik yönetici Lider Karaveli ve sportif yönetici olduğu açıklanan Ceyhun Yararı ile bir arada Vodafone Park’ta basın mensuplarının karşısına geçti. Çebi, teknik sorumlu Karaveli’nin ile dönem sonuna kadar siyah-beyazlıların teknik yöneticisi olacağını deklare etti.

Ahmet Işık Çebi, ayrıyeten hakemler hakkında da net ve sert tabirler kullandı. her insanın hakemlerden şikayetçi olduğunu tabir eden Çebi, VAR’daki hakemin yanlışında kast olduğunu belirtti. Beşiktaş Lideri Ahmet Işık Çebi’nin kelamları şu biçimde;

“Şeffaf olmaya devam edeceğiz. Mali genel konsey, sunulan raporla bir milat olmuştur. Bu, kimselerle bir hesap görme olayı değildir. kararı her neyse, sonuna kadar gideceğimizi, Türk adaletinin gerekli değerlendirmelerini yapacağını, bizim de bunun takibini yapacağımızı belirtmek istiyorum. Bundan, Beşiktaş’ın geleceği fazlaca yarar sağlayacaktır.”

“HERKESİN ALIN TERİ”

“Kazanmış olduğumuz bir dönemde 3 kupa var. Bu, tarihimizde bir birincidir. Gururluyuz. Topluluğumuza güzel uğurlu olsun. Bunun da benim için ayrıyeten bir gurur kaynağı olarak kıymet söz ettiğini, ölene kadar bu gururu yaşayacağımı belirtmek istiyorum. Bu bir grup işi. her insanın alın teri olduğunu söz etmek istiyorum. Menfaatlendiği sav edilen birileri var ise, onların da reddetmesi gerekir. Onların da bu niyette olacağından kuşkum yok.”

“HAKEMLERE CEZALAR VERİLMELİ”

“İşini başarısız yapan hakemlerin cezalandırılması gerekiyor. Galatasaray Lideri, Fenerbahçe Lideri, ben, herkes konuşuyor. Hakemlerden herkes şikayet ederken, bu işlerden kim menfaat sağlıyor? VAR hakemlerinin artık onu görmedim, bunu görmedim demeye hakkı yok. VAR hakemi yanlış yapıyorsa, kasıtlı yapıyordur. Biz nasıl cezayla susturulmaya çalışılıyorsak, işini yapamayan hakemlere de cezalar verilmeli. Ödül var, ceza yok. bu biçimde bir sistem olmaz. Şayet hakem arkadaşlar bir yanılgı yaparsa, bunun cezasını çekmeli. Birtakım arkadaşların, yürüyen sisteme karşı isyan etmelerine isyan eden bir küme var. Bunları bulup çıkaracaklar. Bunların kendilerine ziyan vermesine pürüz olacaklar.”

“YÖNETİCİLİKTEN MEN BİLE OLSA BENİ SUSTURAMAYACAKLAR”

“VAR hakeminin beraberinde orta hakem olmaması gerektiğini söylemiş oldum. Genç arkadaşlara düdük verilsin dedik. Birtakım maçlarda hakemlerimize baskı oluyor, derbilerde yabancı hakem olsun dedik. Birtakım arkadaşlar bu niçinle Beşiktaş’a ziyan mı vermeye çalışıyor. Kimi arkadaşların, yürüyen tertibe karşı isyan etmelerine isyan eden bir küme var. Bunları bulup çıkaracaklar. Bunların kendilerine ziyan vermesine pürüz olacaklar. Aksi biçimde bu kurumun sağlıklı çalışmasını başaramayacaklar. Bu saatten daha sonra her türlü yanlışın şiddetle karşısında, gerekiyorsa 1 yıl cezaysa 1 yıl, yöneticilikten men bile etseler beni susturamayacaklar. Buradan daha sonra artık yalnızca Beşiktaş’a değil, kimseye yapmamaları gerektiğini, birilerini kollamak ismine birilerini yakmamaları gerektiğini hakem kardeşlerime buradan söz ediyorum.”

LİDER KARAVELİ KELAMLARI

“Önder Karaveli teknik direktörümüzdür… Günlerdir Beşiktaş’ın hocası Lider Karaveli diyorum lakin daima, ‘Beşiktaş’ın hocası kim olacak?’ halinde soru soruyorlar. Bu sorulara artık bir son verin, rica ediyorum. Teknik yöneticimiz Başkan Karaveli’dir. Başkan Karaveli hocamız büyük bir projenin bir modülü olmaya devam edecektir. Beşiktaş’ın ekonomik olarak düzelmesi istikametinde oyuncu yetiştirmeye yönelik projeyi uygulayacağını açıklıyorum. Hocamız Allah sıhhat sıhhat verdikçe misyonuna devam edecektir. Beşiktaş artık öz kaynaklarıyla beslenen bir planı başlatmıştır. Bir yıl evvelden başlattık. Rize maçında çıkan çocuklarımızın yanında, onlar kadar güzel olan çocuklarımızın da olduğunu söylemek istiyorum.”