Afrika Uluslar Kupası’nda ayrımcılık yansısı: ‘Kahveme süt alamadım’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Afrika Uluslar Kupası’nda çaba eden Malavi’nin Teknik Yöneticisi Mario Marinica, konaklama yerlerinde karşılaştıkları şartlara dikkat çekti ve turnuvadaki ‘daha küçük’ ülkelere karşı şuurlu bir önyargı olduğuna dair inancının altını çizdi.

Malavi, Son 16’da Fas ile müsabakaya hazırlanıyor. Lakin hazırlıkları besin zehirlenmesinden, temel besin eksikliğinden ve Marinica’ya göre çamaşır yıkama tesislerinin yetersizliği niçiniyle olumsuz biçimde etkilendi.

Gambiya’nın da misal şeylerden şikayet etmesi üzerine açıklamalarda bulunan Rumen teknik adam, büyük gruplara yönelik kayırmacılığın küçük kadroları dezavantajlı pozisyona getirdiğine inanıyor. ESPN’e konuşan Marinica şu tabirleri kullandı:

“MANE’NİN İÇ ÇAMAŞARINI YIKAYIP…”

“Sadio Mane’nin iç çamaşırını yıkayıp kuruması için bir çalıya astığını bakılırsamezsiniz. Gambiya’da da birebir sorun var ve burada farklı standarlar var. Kadrolara farklı davranılıyor. Küçük ekiplerin mükemmel muvaffakiyetler elde etmesini istiyoruz. Lakin daha sonraki çeşitlere yükselince, beşerler bizim Senegal yahut Fas’a karşı oynamamızdan hoşlanmıyorlar.”

“niçin DAİMA BİZ?”

“Bazı soruların sorulması gerekiyor. Bunlar niye bizim başımıza geliyor? niye yalnızca küçük kadrolara, niye yalnızca Komorlar, Gambiya ya da biz?”

“İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ”

Marinica, takımının kendi çamaşırlarını yıkamak zorunda kaldığını, Bafoussam’daki Hotel Valle de Bana’daki otel persoenlinin de gruba temel materyalleri sağlamadığını belirtti.

“Meslektaşlarımdan ve ekip kaptanlarından resmi bir şikayette bulunmalarını istedim. Tesis yöneticilerine şikayette bulundum ve şu anki otelde her şey yoluna girene kadar 3 gün uğraştık. Kahveye süt alamadım, yarına kadar sütün olmadığını söylemiş olduler. Bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor.”

Malavi, maçlardan evvel besin zehirlenmesi ve corona virüsü olayları ile de karşılaştı. Marinica, oyuncuların standart altı yemekleri yedikten daha sonra maç evvelce ve daha sonraları kustuklarını söylemiş oldu.