Abraham’dan Mourinho itirafı: ‘İlk söylemiş olduğinde güldüm…’

Atletizm

Global Mod
Global Mod
Chelsea’nin eski forveti Tammy Abraham, Teknik Yönetici Jose Mourinho’nun onu Roma’ya getirmeye nasıl ikna ettiğini deklare etti.

Dönem başında Chelsea’den ayrılarak Roma’ya transfer olan ve sürpriz bir transfere imza atan Tammy Abraham, İngiltere’den İtalya’ya gidişinin art planını anlattı. Serie A’ya düzgün bir başlangıç yapan ve İngiltere Ulusal Takımı’na seçilen Abraham, kendisini Roma’ya gitmeye ikna eden Jose Mourinho ile memnun günler geçiriyor. Times’a konuşan Abraham, Mourinho’nun transfer görüşmeleri sırasında kendisine söylemiş olduği birinci şeyin İngiltere’nin berbat hava kaidelerinden kaçmakla ilgili bir latife olduğunu deklare etti.

“GÜNEŞİN TADINI ÇIKARMAK MI YOKSA…”

“Bana birinci söylemiş olduği şey, ‘Güneşin tadını çıkarmak mı yoksa yağmurda kalmak mı istersin?’ oldu. Güldüm. Birinci başta epey düşünmedim. Premier Lig’de olmak istiyordum ve burada kalmak istiyordum. Evimdeydim. Kanatlarımı biraz açıp bir seçim yapmam gerekiyordu ve İtalya’yı seçtim. Mourinho’nun Roma’yı götürmek istediği yeri gorebiliyordum ve sürecin bir kesimi olmak istedim.”

“BANA ÇOK YARDIMCI OLDU”

“Mourinho epey yeterli bir adam ve şu ana kadar bana epey yardımcı oldu. Taktik olarak hayatım boyunca sahip olduğum kadar şey öğrendim. Jose, taraftarların benim performansıma dikkat kesileceğini söylemiş oldu. En başından beri üzerimde bir sürü gözün olacağını biliyordum. Birinci izlenimlerimi güzel vermek zorundaydım ve yaptığım da buydu.”

CHELSEA’NİN KORKUSU…

Chelsea taraftarları, Stadio Olimpico’daki gelişmenini gördükten daha sonra Abraham’ın ayrılmasından dolayı pişmanlık duyabilirler. Geriye dönüp bakıldığında, düşük performans gösteren Timo Werner’i ekipte tutarken 24 yaşındaki oyuncunun ayrılmasına müsaade vermek, tahminen de garip bir transfer üzere görünüyor.

Chelsea geçmişte Mohamed Salah ve Kevin de Bruyne üzere yetenekli genç oyuncuların gruptan ayrılmasına müsaade verdi. Londra takımındaki en büyük dehşet, benzeri bir durumun Abraham’da yaşanma ihtimali. 40 milyon Euro bonservisle Roma’ya giden Abraham, İtalyan takımıyla alana çıktığı 10 maçta 4 gol atıp 2 asist yaptı.