Abdullah Avcı: İleriye dönük yanlışsız bildiriler verdik

Atletizm

Global Mod
Global Mod
UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Çeşidi birinci maçında Molde FK ile 3-3 birliktee kalan Trabzonspor’da teknik yönetici Abdullah Avcı, basın toplantısı düzenledi.

Bu dönem birinci resmi karşılaşmalarını oynadıklarını belirten Abdullah Avcı’nın kelamları şöyleki;

– Geçen seniçin altı aydır çalıştığımız bir oyuncu kümesi ve buna eklenen 6 oyuncumuz vardı. Biz birinci resmi maçımızı rakibimiz 19’uncu resmi karşılaşmasını oynadı. Bizim ekibimizde birinci sefer 90 dakika oynayan oyuncular vardı. Bugün oyununun bilhassa hamle, aksiyon son vakit içinderdaki en dominant, en çok topa sahip olan, 20-25 tane durumumuz, direkten dönen toplar, kaçan penaltı, rakibe bir korner verdik.

– Neyi yapamadık? 3 tane gol yedik. Grup savunmasıyla ilgili bilhassa ikinci yarıda üçüncü sefer merkezden içerimize soktukları topta yediğimiz gol var. Baskı yönlendirmeyi vakit zaman yapamazsan kopukluk oluyor. Birinci yarıda bunu yaşadık. Devre içinde bunu konuştuk ve ikinci yarıda oyuncularım bunu daha yeterli kurguladılar. Bilhassa 45 ile 60’ıncı dakika içinde epey yeterli oynayarak rakibi adeta kendi ceza alanında tuttuk. Orada bir sürü aksiyonlar var. Fakat kararında baktığında bir penaltı kaçtı ve birliktelik geldi.

– Olumlu olarak baktığımızda çıkaracağımız epeyce şey var. Özelikle ben geldiğimden beri üç gol hiç yememiştik. kimi vakit oyunun içerisinde bunlar var. Kadro savunmasıyla ilgili ufak tefek ayrıntılar var. Bunları tekrar yeniden çalışacağız. Lakin bugünün bütününe baktığımda, oyuncularımız birinci resmi karşılaşmasında ileriye dönük hakikat, epey yeterli ileti verdiler. Ben son derece memnunum. Hem baskılı hem önde oynayan bir kadro.

– Eksiklerimiz var, bunu kapatacağız. Seyircilerimiz bugün buna epeyce takviye verdi. Süratimizi, şiddetimizi, rakibimize baskıyı da artırdılar. Onlara da dayanakları ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bunun ikinci ayağı var. İkinci maça daha dinlenmiş, daha toparlanmış bir ekip olarak en güzel biçimde âlâ hazırlanacağız. Lakin lige ve Avrupa kupalarına hayli hakikat bir bildiriler veren, heyecanlandıran bir ekip olmaya devam edeceğiz. Oyuncularımı da tebrik ediyorum.