4.5 Milyonluk ihale tek iştirakçi firmaya gitti

Mihriban

Global Mod
Global Mod
ULUSAL Eğitim Bakanlığı Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü; 29 Kasım 2021’de ihaleye çıkarak bir adet tesir tahlili ve 6 adet araştırma raporu hazırlatacağını duyurdu.
Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre 4 firma ihale şartnamesini alırken, ihaleye sırf AKP’ye yakınlığıyla bilinen İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Genar Araştırma Danışmanlık Eğitim Şirketi katıldı.

Şirket, 4 milyon 570 bin TL karşılığında ihaleyi aldı. Araştırma raporları için 28 Aralık 2021’de mukavele imzalandı. Araştırmaların 28 Nisan 2022 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi.

SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN

Araştırmalar ve tesir tahlili, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemi’ne Entegrasyonu’nun Desteklenmesi Proje Koordinatörlüğü için yapılacak.

Bu kapsamda Suriyeli ve Afganistan, Irak, Somali, Yemen, Filistin üzere yabancı asıllı çocuklar için, “Okul dışı kalmış çocuklar araştırma raporu, öğretmen ve yönetici yeterlilikleri araştırma raporu, ahenk sınıfları ve Türkçe lisan eğitimi araştırma raporu, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri araştırma raporu, veli eğitimi ve velilerin eğitim sürecine iştiraki araştırma raporu ve Covid-19’un eğitime tesirleri ve uzaktan eğitim sürecine ait araştırma raporu” hazırlanacak.

Yatırım tavsiyesi içermez.