100 Milyarlık tahsilat bekleniyor! Vedat Demiröz: Esnaf bu yasa ile rahatladı

Mihriban

Global Mod
Global Mod
Demiröz şunları kaydetti: “her insanın burada kendine bir yer bulacağını ve bu maddeden yararlanarak borçlarını ödemeleri bakımından rahatlayacaklarını düşünüyorum. Kamunun bugüne kadar kalmış olan 500 milyar liranın üzerinde bir borcu var. Bu maddeden açıkça beklediğim 90-100 milyar liralık bir tahsilatın 36 ay ortasında sağlanacağı istikametinde.”

Yasanın büyük bir sıklıkla kabul edildiğine dikkati çeken Demiröz, “Teklif, HDP’nin çekimser oyu hariç öbür tüm partilerin evet oyu ile maddeleşti. Kamuoyunun büyük bir talebi vardı. Esnafın, öğrencinin, belediyeye, gümrüğe sigortaya borcu olanların hepsini ilgilendiren bir husustu. Kimi konularda itirazlar olsa da sonuçta büyük bir çoğunluk tarafınca kabul edilerek yasalaştı” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da yerli ve yabancı nakdi sermayelerde özel indirimler deklare ettiğına değinen Demiröz, “Ama bu yasa fazlaca geniş kapsamlı, ben bütün ticaret erbabının kendisine bu maddede bir yer bulacağını düşünüyorum. Zira emlak vergileri, Bağ-Kur, öğrenci kredileri bile burada var. her insanın burada kendine bir yer bulacağını ve bu maddeden yararlanarak borçlarını ödemeleri bakımından rahatlayacaklarını düşünüyorum. tıpkı vakitte kamunun bugüne kadar kalmış olan 500 milyar liranın üzerinde bir borcu var ki bunun bir kısmı nitekim alınması güç bir borç lakin benim beklentim 90-100 milyar liralık bir tahsilatın 36 ay ortasında sağlanacağı yönünde” dedi.

‘ESNAF BU YASA ILE RAHATLADI’

Esnafın bu yasa ile rahatladığını belirten Demiröz, “Bu iş para almak için yapılmadı. Pandemiden etkilenen esnafımızın yanında son 5 yılda biriken biroldukca belge var. Esnaf daima yasa çıktı rahatladık diye bakıyor. 5 lira olarak ödenecek bir sayı neredeyse 1.2 liraya kadar düşüyor ve 3 yılda ödeniyor. bu biçimde bir imkân her vakit ele geçmez” diye konuştu.

Sabah

Yatırım tavsiyesi içermez.